Κρήτη: Αυτή είναι η 16χρονη μαθήτρια που έσβησε τα Χριστούγεννα - Το σχολείο της στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο

Κρήτη
Κρήτη: Αυτή είναι η 16χρονη μαθήτρια που έσβησε τα Χριστούγεννα - Το σχολείο της στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη στον Άγιο Νικόλαο για τον άδικο χαμό της 16χρονη μαθήτριας

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου, η κηδεία της 16χρονης Πελαγίας-Γεωργίας Καλύβα που έφυγε από τη ζωή τόσο νωρίς.

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά το νεαρό κορίτσι, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου από τον άδικο χαμό του μικρού κοριτσιού που έσβησε μετά από γενναία «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η 16χρονη Πελαγία  στις 9 του Δεκέμβρη γιόρτασε τα γενέθλιά της, με την «Παρέα της Αγάπης» να της έχει ετοιμάσει μια τεράστια έκπληξη φέρνοντας στο ΠΑΓΝΗ τον youtuber Alekkun που τόσο αγαπούσε η ίδια! 

Το άτυχο κορίτσι πέρασε τα τελευταία του γενέθλια με τον γνωστό Youtuber Alekkun, ο οποίος έκανε ένα ταξίδι αστραπή για να γνωρίσει από κοντά τη θαυμάστριά του Πελαγία. Σε σχετική ανάρτηση στο facebook είχαν γράψει τότε:

"Το κορίτσι μας έχει γενέθλια, η Πελαγία μας κλείνει τα 16 και η έκπληξη που της ετοιμάσαμε ήταν άλλο πράγμα!

Μια ανθρώπινη αλυσίδα στήθηκε για να βρούμε τον γνωστό YouTuber Alekkun  που η Πελαγία ήθελε πολύ να γνωρίσει. Ο κάθε κρίκος έκανε τις προσπάθειές του ώσπου φτάσαμε στη συνεργάτιδά του τη Χριστίνα η οποία του μετέφερε λεπτομερώς τα σχέδιά μας και ο Alekkun χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε το αδιανόητο: χώρεσε στο πρόγραμμα του ένα ταξίδι αστραπή και ήρθε από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη για 4 ώρες για να γνωρίσει τη θαυμάστριά του!!! ....

Η οικογένεια της Πελαγίας μας ζήτησε να έρθουμε σε επαφή,  ανέλαβε την μετακίνησή του και έτσι το μεσημέρι τον υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο Alekkun πέρασε χρόνο με την φίλη του,συζήτησαν για ώρα, έβγαλαν φωτογραφίες, την γέμισε με δώρα, κάνανε  βιντεοκλήση με τους συνεργάτες του, τραγουδήσαμε όλοι μαζί έσβησε τα κεράκια και της ευχήθηκε για τα γενέθλια της και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά μαζί και με τους συνεργάτες του.

Δεν παρέλειψε όμως να συναντήσει και όλα τα άλλα παιδιά που ήταν το απόγευμα της Πέμπτης στην Αιματολογική - Ογκολογική Κλινική Παιδιών και Εφήβων του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Οι μικροί του θαυμαστές ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τα βίντεο του και οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν! 

Φωτογραφίες, αυτόγραφα και ατελείωτα χαμόγελα γέμισαν τη μέρα μας σήμερα!

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε αυτόν τον νέο άνθρωπο που απέδειξε ότι είναι πραγματικά κοντά στα νεαρά παιδιά όχι μόνο μέσα από τα βίντεό του το YouTube αλλά με ευαισθησία  και υπευθυνότητα και στην πράξη!

Ευχαριστούμε θερμά την Χριστίνα για την καθοριστική συμβολή της και όλους τους συνεργάτες μας που συνέβαλαν στο όμορφο αυτό ταξίδι αγάπης - ξέρουν αυτοί ποιοι είναι και ας μην μας αφήνουν να γράψουμε τα ονόματά τους!

Ευχαριστούμε θερμά από το Profile Photography G.K  την Χρηστάκη Μαρία για τις όμορφες φωτογραφίες που μας τράβηξε", αναφέρεται στην ανάρτηση στο Facebook της σελίδας «η παρέα της αγάπης».

 

Η ανακοίνωση του σχολείου της 

Το 2ο Γενικό Λύκειο του Αγίου Νικολάου με ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της 16χρονης:

1)Εκφράζει βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της και προσεύχεται ολόψυχα ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο

2)Θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία

3)Θα τιμήσει τη μνήμη της με στεφάνι

4)Με το άνοιγμα των σχολείων θα καταθέσει πρόταση για ενίσχυση φορέων που δραστηριοποιούνται στη στήριξη παιδιών με καρκίνο ύστερα από συνεννόηση και με την οικογένεια.

Αγαπημένη μας μαθήτρια,

«Στο ταξίδι που σε πάει

Ο μαύρος καβαλάρης

Κοίταξε απ’ το χέρι του

Τίποτε να μην πάρεις

Κι όπως είσαι ανάλαφρο

Μικρό, σαν χελιδόνι,

Κοίταξε και γέλασε

Της νύχτας το σουλτάνο,

γλίστρησε σιγά κρυφά

και πέταξε εδώ πάνω… (Κωστής Παλαμάς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News