Καιρός: Αίθριο το σκηνικό για σήμερα Τρίτη στην Κρήτη - Πως θα κάνουν Πρωτοχρονιά οι Κρητικοί

Κρήτη
Καιρός: Αίθριο το σκηνικό για σήμερα Τρίτη στην Κρήτη - Πως θα κάνουν Πρωτοχρονιά οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε σχετικά ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας

Ιδανικές αναμένονται να είναι οι καιρικές συνθήκες, στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, την πρώτη ημέρα του 2023. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, ο οποίος στηριζόμενος στα υφιστάμενα μετεωρολογικά δεδομένα, έκανε λόγο για «μοτίβο καλού καιρού» , και καλές για την εποχή τιμές της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέκκας είπε ότι «από ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, όλα συνηγορούν ότι θα έχουμε μια Πρωτοχρονιά, αντίστοιχη της ημέρας των Χριστουγέννων». Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα έχουμε δηλαδή «ήπιες συνθήκες». «Μπορεί να έχει ψύχρα τις πρωινές ώρες, ωστόσο, γενικά όλη η εν λόγω περίοδος θα είναι τόσο καλή που θα ευνοεί τις μετακινήσεις, τις εκδρομές κ.ο.κ.)» επεσήμανε ο κ. Λέκκας στην ΚΡΗΤΗ TV και τη Νέα Κρήτη.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, σήμερα Τρίτη αναμένονται υψηλότερες -συγκριτικά με χθες, αλλά κι εν γένει για την εποχή- τιμές της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στη θερμή αέρια μάζα που προσεγγίζει την Κρήτη και η οποία ως αποτέλεσμα θα «ανεβάσει» τον υδράργυρο σε σχετικά πιο υψηλά επίπεδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στην Κρήτη, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, οι καιρικές συνθήκες δεν θα συνεχιστούν βελτιούμενες μέχρι την Πρωτοχρονιά, αφού όπως ξεκαθάρισε ο Μανόλης Λέκκας, από αύριο Τετάρτη, επιστρέφει «ψυχρή αέρια μάζα». Ως εκ τούτου, η ψυχρή αυτή μάζα θα «επαναφέρει τις τιμές της θερμοκρασίας που είχαμε το πρότερο διάστημα, δηλαδή κάτω από τους 20 βαθμούς οι μέγιστες». Όπως πρόσθεσε, εξάλλου, ο μετεωρολόγος, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες και ειδικότερα στα ορεινά του νησιού και τις περιοχές της ενδοχώρας, θα «έχει αρκετή ψύχρα και ενδεχομένως αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το meteo.gr, στη λίστα με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που καταγράφηκαν τις μεσημβρινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου, σε πανελλαδικό επίπεδο, υπήρχε έντονο το κρητικό «στοιχείο». Ειδικότερα, στην Παλαιόχωρα Χανίων ο υδράργυρος έφτασε χθες τους 19,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Σίβα της Μεσαράς στους 19,7. Εξάλλου, στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς η θερμοκρασία άγγιξε τους 19,6 βαθμούς Κελσίου. Άλλες περιοχές της χώρας όπου επικράτησαν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ήταν η Καλαμάτα, η Ηλεία, η Κεφαλλονιά, αλλά και περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Ηράκλειο ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει αύριο Τετάρτη στους 18 βαθμούς. Μεθαύριο Πέμπτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα, ο υδράργυρος θα φτάσει αύριο στους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 17 βαθμούς. Εξάλλου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Άγιος Νικόλαος

Αύριο Τετάρτη η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται στον Αγιο Νικόλαο στους 17 και μεθαύριο Πέμπτη -επίσης- στους 17. Την Παρασκευή εξάλλου, ο υδράργυρος θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στο Ρέθυμνο, θα είναι αύριο Τετάρτη 15 βαθμοί Κελσίου, την Πέμπτη 13, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο (παραμονή Πρωτοχρονιάς) 13 βαθμοί Κελσίου. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπεράσει τα δύο μποφόρ.

Αύριο στα Χανιά, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι στους 18 βαθμούς, την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σάββατο στους 16.

(φωτογραφία αρχείου Pxhere.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News