Χανιά: Σε τροχιά υλοποίησης το ανοιχτό κέντρο εμπορίου - Μετά τις γιορτές η έναρξη του έργου (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Σε τροχιά υλοποίησης το ανοιχτό κέντρο εμπορίου - Μετά τις γιορτές η έναρξη του έργου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ριζική ανάπλαση στην 1866 και στις περιμετρικές οδούς

Στα χνάρια σύγχρονων Ευρωπαϊκών πόλεων, με μεγάλες πλατείες, πεζόδρομους , δημόσιες υποδομές με προτεραιότητα στους πεζούς, επιχειρεί να βαδίσει η πόλη των Χανίων.

Το έργο δημιουργίας ανοιχτού κέντρου εμπορίου στην Πλατεία 1866 προβλέπει παρεμβάσεις σε ένα σημαντικό κομμάτι του κέντρου, κομβικό για την τουριστική κίνηση, την εμπορική δραστηριότητα, τις συγκοινωνίες.  

Σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων θα υλοποιηθεί το συνοδό έργο της διαμόρφωσης ομοιόμορφων προσόψεων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πλατεία.  

Ταυτόχρονα όμως το έργο έρχεται να δώσει νέο αέρα στις περιμετρικές οδούς Κορωναίου, Κορκίδη, Κριάρη, Κόρακα και τμημάτων της Καραϊσκάκη και της Μυλωνογιάννη. Πρόκειται για μία μεγάλη περιοχή στον πυρήνα του εμπορικού κέντρου των Χανίων, που θα αναπλαστεί με προτεραιότητα στον κοινόχρηστο χώρο, ώστε να είναι προσβάσιμος σε οικογένειες, παιδιά, πεζούς και ποδηλάτες και παράλληλα να αποτελέσει ένα θελκτικό εμπορικό κέντρο για τους επιχειρηματίες της περιοχής.  

Ο εργασίες αφορούν στην υπογειοποίηση όλων των δικτύων και τη ριζική αναβάθμιση του αποχετευτικού και υδρευτικού δικτύου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.. Η διαμόρφωση της πλατείας και των οδών περιμετρικά της, θα γίνει με ενιαίο, ισόπεδο, πλακόστρωτο δάπεδο μεταξύ των πεζοδρομίων και των δρόμων, οι οποίοι μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, με ανώτατο όριο τα είκοσι χιλιόμετρα την ώρα.  

Το ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, προϋπολογισμού  3.200.000 ευρώ χρηματοδοτείται κατά το ήμισυ από το ΕΠΑΝΕΚ ενώ το άλλο μισό εντάχθηκε πρόσφατα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την εορταστική περίοδο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε δώδεκα μήνες.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News