Ρέθυμνο:  Αγιασμός και παράδοση των ανακαινισμένων κτηριακών υποδομών του σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου

Κρήτη
Ρέθυμνο:  Αγιασμός και παράδοση των ανακαινισμένων κτηριακών υποδομών του σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά μας ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο», σημείωσε δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μια λιτή και σεμνή τελετή, παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης ο αγιασμός και η παράδοση των ανακαινισμένων κτηριακών υποδομών που στεγάζουν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πλατάνου.

Πρόκειται ουσιαστικά, για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση στέγης και ανάπλαση αύλειου χώρου σχολικού συγκροτήματος Πλατάνου», συνολικού προϋπολογισμού 212.550 €, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, με ποσό επιχορήγησης 150.000 € και από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρίου.

Όπως επισημάνθηκε, από την υπογραφή της σύμβασης, σε χρόνο ρεκόρ, εντός μόλις τριών μηνών, ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέας στέγης στο παλαιό κεντρικό κτίσμα, πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας, τοποθετήθηκε θερμοπρόσοψη και έγιναν και όλες οι απαραίτητες εργασίες υγρομόνωσης και θερμομόνωσης. Επιπρόσθετα, κατασκευάστηκε στέγαστρο στο περιβάλλοντα χώρο και προστέγαστρο στο παλιό σχολείο, αντικαταστάθηκε η ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση του παλαιού σχολείου, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, κατασκευάστηκε νέα δαπεδόστρωση στον αύλειο χώρο και αντικαταστάθηκε μέρος των κιγκλιδωμάτων με νέα.

Κατά τον χαιρετισμό του προς τους παρισταμένους και την εκπαιδευτική κοινότητα, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός χαρακτήρισε τη μέρα ξεχωριστή, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «κάθε επένδυση στον τομέα της εκπαίδευσης και της παιδείας ανοίγει μια πόρτα στο μέλλον των παιδιών μας. Η εκπαίδευση τους λοιπόν είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και συνδέεται άρρηκτα με την εξέλιξη της ίδιας της κοινωνίας μας. Για να υπάρχει σωστή εκπαίδευση δεν αρκούν μόνο οι κατάλληλοι δάσκαλοι και παιδαγωγοί, χρειάζονται και οι κατάλληλες υποδομές. Με τη σημερινή λιτή τελετή αγιασμού, παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά

μας ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο. Αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας στην πράξη την εκπαιδευτική διαδικασία και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης του Δήμου μας».

Παράλληλα, ο κ. Μουρτζανός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμα μια φορά δημόσια τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την έμπρακτη βοήθεια τους. Ενώ, αναφέρθηκε και στη συμβολή των αιρετών και την Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρίου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την υπομονή τους κατά το χρονικό διάστημα των εργασιών.

Ο αγιασμός του σχολικού συγκροτήματος τελέστηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακιών π. Αθανάσιο Καραχάλιο και ιερείς της περιοχής . Ενώ το παρών στην τελετή αγιασμού και παράδοσης έδωσε και Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Λάμπρος Καρβούνης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αμαρίου παρέδωσε στη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου και την νηπιαγωγό του Πλατάνου από έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή με οθόνη αφής, δωρεά του Δήμου, με σκοπό να διευκολυνθεί το έργο τους στην εκπαίδευση. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ακολούθησε χριστουγεννιάτικη γιορτή, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Αμαρίου, με πολλαπλές δραστηριότητες για τα παιδιά.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News