Πένθος για τον 67χρονο Ζαχαρία Αθουσάκη που «έσβησε» ξαφνικά στο λιόφυτο

Κρήτη
Πένθος για τον 67χρονο Ζαχαρία Αθουσάκη που «έσβησε» ξαφνικά στο λιόφυτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στερνό αντίο θα πουν σήμερα φίλοι και συγγενείς στον αγαπητό γιατρό του Ηρακλείου

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στο χωριό Βασιλική στο Ηρακλείου, γνωστός ορθοπαιδικός του Ηρακλείου “έσβησε” ξαφνικά την ώρα που βρισκόταν στο λιόφυτο και μάζευε ελιές. Πρόκειται για τον 67χρονο διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ζαχαρία Αθουσάκη, που υπέστη ανακοπή.

Οικείοι του που βρισκόταν μαζί του την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό κάλεσαν αμέσως βοήθεια και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, αλλά ήταν ήδη αργά για τον άτυχο άνδρα.

Φίλοι και συγγενείς θα πουν σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, το στερνό αντίο στον Ζαχαρία Αθουσάκη που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, όπου θα βρίσκεται η σορός του μια ώρα νωρίτερα.

Οι πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι ο άτυχος γιατρός επρόκειτο να βγει στη σύνταξη σε λίγες μέρες που θα “έφευγε” η χρονιά αυτή. Αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε. Τον πήρε ο θάνατος και μάλιστα την ώρα της αγαπημένης του ενασχόλησης με το λιομάζωμα, καθώς ο ίδιος είχε πολλές ελιές και έβγαζε κάθε χρόνο δεκάδες τόνους ελαιολάδου. Και, ως γνωστό, το ράβδισμα και γενικότερα όλη η διαδικασία από το χωράφι μέχρι το ελαιουργείο είναι πολύ σκληρή δουλειά και κουράζει, εξουθενώνει και πολλές φορές... “σκοτώνει” τους ανθρώπους που θα πάνε να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη εργασία.

Η είδηση του θανάτου του Ζαχαρία Αθουσάκη βύθισε στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια και τους φίλους του, αλλά και όλη την ιατρική κοινότητα, που αδυνατεί να πιστέψει τον θάνατο του γνωστού επιστήμονα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News