Santa Run Chania: «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa»

Κρήτη
Santa Run Chania: «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και φέτος η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή

Με σύνθημα «Φτιάξε σάκο, γίνε άγιος», το 9ο Santa Run Chania επιστρέφει στις 26 Δεκεμβρίου. Η μεγάλη φιλανθρωπική διοργάνωση της πόλης των Χανίων που στηρίζει δομές και σωματεία για παιδιά, φέτος θα συνδυάσει τη συγκέντρωση σάκων αγάπης με μουσικά δρώμενα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων δύο ετών εξ αιτίας της πανδημίας.

Η πόλη των Χανίων θα γίνει και πάλι μια μεγάλη αγκαλιά για να χωρέσει μέσα όλα τα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.Μ.Ε.Α., της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., του Κ.Η.Φ.Α.Π. Μεγαλόχαρη και του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο «Ορίζοντας». Οι ενδιαφερόμενοι Άγιοι Βασίληδες, δεν έχουν παρά να παραλάβουν από ένα σάκο αγάπης από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, να τον γεμίσουν παιχνίδια και σχολικά είδη και να τον παραδώσουν πίσω στις 26 Δεκεμβρίου στη μία το μεσημέρι. Στην Πλατεία Κατεχάκη από νωρίς το μεσημέρι θα στηθεί η πρώτη γιορτή με χορευτικές επιδείξεις με πανιά, ζωγραφική στο πρόσωπο για παιδιά , μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς την Πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί όπου έχει στηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, για να παραδώσουν τους σάκους με τα δώρα σε παιδιά της πόλης που έχουν ανάγκη. Από εκεί το πλήθος του κόσμου θα κατευθυνθεί προς την αυλή του Πειραματικού Γυμνασίου όπου τοπικά συγκροτήματα και ο Μύρωνας Στρατής υπόσχονται να θυμίσουν τις εποχές πριν από την πανδημία, όταν το ποτάμι αγάπης κατέληγε σε μια μεγάλη συναυλία.

Ο δήμος Χανίων θα πριμοδοτήσει κάθε σάκο που θα συγκεντρωθεί με το ποσό των δεκαπέντε ευρώ ενώ στην είσοδο του Πειραματικού Γυμνασίου θα μπορούν σε ειδικούς κουμπαράδες, όσοι ενδιαφερόμενοι, να τοποθετούν το ποσό που επιθυμούν το οποίο ο δήμος θα διπλασιάσει. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων και Πρόεδρος του Σωματείου «Santa Run Χανιά» κ. Γιάννης Γιαννακάκης, τόνισε ότι η φετινή διοργάνωση έχει αρκετές

πρωτοτυπίες. «Ο δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και το Σωματείο Santa Run Χανιά για ακόμα μια φορά μέσα από μια δράση χαράς και προσφοράς ,μεταφέρουν την αγάπη των Χανιωτών και όλων των δημοτών και φίλων της πόλης προς τα παιδιά και τα σωματεία» είπε ο κ. Γιαννακάκης. Για μια «ξεχωριστή προβολή των Χανίων ως ένα προορισμό αγάπης ,αλληλεγγύης και πολιτισμού» έκανε λόγο η κ. Κατερίνα Ζομπανάκη, προϊσταμένη Πολιτισμού και Αθλητισμού της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Για τις δομές της πόλης που φροντίζουν παιδιά και για τον «Ορίζοντα» το Santa Run αποτελεί πια ένα θεσμό ουσιαστικής υποστήριξης τους. «Μετά από δύο χρόνια δύσκολα λόγω πανδημίας, είναι πολύ σημαντικό να ξαναενωθούμε, να ξαναδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας ,την αποδοχή μας στη διαφορετικότητα» υπογράμμισε η υπεύθυνη του παραρτήματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ κ. Μάγκυ Αρσενίδη ενώ η πρόεδρος του ΚΗΦΑΜΕΑ κ. Νίκη Βελεγράκη κάλεσε τους Χανιώτες να στηρίξουν τη δράση δείχνοντας για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη τους.

Εκπροσωπώντας τον Σύλλογο «Ορίζοντας» η κ. Ευτέρπη Δανδουλάκη υπογράμμισε πως «κάθε βοήθεια είναι πολύ σημαντική και για το σύλλογο μας και για το έργο του, που σκοπό έχει μόνο τη βοήθεια παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο». Ανάμεσα στις δομές που υποστηρίζει το Santa Run είναι και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Αυτιστικών Παιδιών η Μεγαλόχαρη, με την πρόεδρο του κ. Αγγελική Πετράκη να επισημαίνει τη σημασία της διοργάνωσης για τα ιδρύματα και τα παιδιά που φιλοξενούν.

Το 9ο Santa Run διοργανώνει το ομώνυμο σωματείο, με την υποστήριξη του δήμου Χανίων και της Περιφερειακής Ενότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News