Κρήτη

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΛΜΕΠΑ για την απώλεια της Χαράς Αθανασάκη (βίντεο)

Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο άκουσμα του θανάτου της Χαράς Αθανασάκη - Μιχαηλίδη

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα μετά τον χαμό της Χαράς Αθανασάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή  το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου  έπειτα από μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο. Με αφορμή τον θάνατο της το ΕΛΜΕΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας:

«Η Χαρά Αθανασάκη - Μιχαηλίδη δεν είναι πια μαζί μας… Η Χαρά, η συνάδελφος, η Πρόεδρος επί σειρά ετών του ΤΕΙ Κρήτης, η αγαπημένη μας φίλη, έφυγε, βυθίζοντας στη θλίψη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματός μας. Θα τη θυμόμαστε όπως ήταν: χαμογελαστή, δίκαιη, δυναμική, εργατική, οραματίστρια…

Από τους πρωτεργάτες της ένταξης των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τους αναμορφωτές του ΤΕΙ Κρήτης και μια εκ των βασικών συντελεστών της εξαιρετικής του διαδρομής από το 2001 έως και την εξέλιξή του σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο το 2019.

Η Χαρά Αθανασάκη διετέλεσε Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης από το 2002 έως το 2008. Ήταν Ομότιμη Καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης από το 2011 και του ΕΛΜΕΠΑ από το 2019.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον σύζυγο της Χαράς Αθανασάκη, Παναγιώτη Μιχαηλίδη, στα παιδιά και την οικογένειά της.

Αγαπημένη μας Χαρά, η οικογένεια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Ιδρύματός σου, σε αποχαιρετά με αγάπη και σεβασμό.»

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην πρόεδρος και ομότιμη καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης, Χαρά Αθανασάκη ήταν η πρώτη γυναίκα νομάρχης Ηρακλείου.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια