Τα αποτελέσματα από τις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου - Τι ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί

Κρήτη
Τα αποτελέσματα από τις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου - Τι ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο, οι 2,5 περίπου χιλιάδες εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι παρατάξεις, με τη διαδικασία να ξεκινάει λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί και εντέλει να ολοκληρώνεται στις 8 νωρίς το βράδυ.

Μαζικό ήταν το κάλεσμα στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με τους εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης να σπεύδουν από νωρίς προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Η διαδικασία αφορούσε ένα μεγάλο αριθμό μελών της ηρακλειώτικης κοινωνίας, τα οποία ασχολούνται με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι άξιο αναφοράς πως, σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, οι εκπαιδευτικοί δεν έλαβαν εκπαιδευτική άδεια για να συμμετάσχουν στην εκλογή των μελών του συνδικαλιστικού τους σωματείου, καθώς φέτος τα σχολεία ήταν ανοικτά, με τους καθηγητές ωστόσο να συμμετέχουν στις εκλογές.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στις πρωινές δηλώσεις που έκανε χθες εξήγησε τη σημασία της συμμετοχής για την ανάδειξη του αιρετού Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τονίζοντας: «Τα σωματεία είναι ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Και ειδικά σε εποχές όπως οι σημερινές, που η επίθεση είναι τεράστια σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό θεωρώ πως είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε σε σωματεία, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αύριο όσα μας έχουν “κλέψει” αυτά τα χρόνια».

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών συμπυκνώνονται γύρω από την αναγκαιότητα μιας ποιοτικής, δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, αλλά και γύρω από την ενίσχυση του μισθού του εκπαιδευτικού, ο οποίος είναι καθηλωμένος εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Εξηγώντας ότι πρόκειται για μια κομβική στιγμή για την εκπαίδευση και τη διεκδίκηση αιτημάτων όπως αναβάθμιση της ποιότητας στην παιδεία, αλλά και των όρων υπό τους οποίους εργάζονται οι εκπαιδευτικοί, η συμμετοχή, όπως εξήγησαν οι ίδιοι, καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να χτίσει ένα δυναμικό σχήμα που θα διαχειριστεί τους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Στο Ηράκλειο, οι 2,5 περίπου χιλιάδες εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι παρατάξεις, με τη διαδικασία να ξεκινάει λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί και εντέλει να ολοκληρώνεται στις 8 νωρίς το βράδυ.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα στο Ηράκλειο είχαν ως εξής: Εκπαιδευτική Προοπτική-Κοινωνικό Δίκτυο Εκπαίδευσης 220 ψήφοι, Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Ηρακλείου 173 ψήφοι , Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου 148 ψήφοι, Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου 130 ψήφοι. Κάθε μια από τις παρατάξεις παίρνει από δυο έδρες. 112 ψήφους και μια έδρα πήραν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ενώ εκτός ΔΣ μένει το ΠΑΜΕ με την παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το οποίο ως τα τώρα είχε δυο εκπροσώπους, με 93 ψήφους και καμιά έδρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News