Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Η απόφαση της Επιτροπής και οι αντιδράσεις στην Κρήτη

Κρήτη
Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Η απόφαση της Επιτροπής και οι αντιδράσεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Eπιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε οι ανεμβολίαστοι γιατροί αυτοί να μην εργάζονται σε μονάδες όπου νοσηλεύονται ευάλωτοι στη λοίμωξη Covid ασθενείς, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, οι Μονάδες Φροντίδας Νεογνών και όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς

Δύο rapid test την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας, δηλαδή όπως και οι υπόλοιποι υγειονομικοί, είναι οι προϋποθέσεις για την επιστροφή από την 1η Ιανουαρίου και των ανεμβολίαστων για τον κορονοϊό γιατρών στο ΕΣΥ. Την απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Όμως, η Eπιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε οι γιατροί αυτοί να μην εργάζονται σε μονάδες όπου νοσηλεύονται ευάλωτοι στη λοίμωξη Covid ασθενείς, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, οι Μονάδες Φροντίδας Νεογνών και όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, λέει στο neakriti.gr τα εξής: "Δεκαπέντε περίπου μήνες από την έναρξη εφαρμογής του, έχει αποδειχθεί ότι το απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας ΔΕΝ αποσκοπεί στην προστασία της υγείας των ασθενών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Αν και τα νέα επιστημονικά δεδομένα σαφώς καταγράφουν ότι η μετάδοση του SARS-COV-2 μπορεί να γίνει και από όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι και παρά την πρόσφατη απόφαση του Γ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους συναδέλφους ως υπαίτιους για τη διάδοση της επιδημίας.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Υγείας περί δήθεν «κινδύνων για τη δημόσια υγεία» από την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

Αποδείχθηκε, ότι για να καλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την υποστελέχωση και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας - π.χ. ανυπαρξία ΠΦΥ για την παρακολούθηση των ευπαθών ομάδων, ανεπαρκέστατες και υποστελεχωμένες ΜΕΘ, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές – που «στοίχισαν» χιλιάδες νεκρούς από την επιδημία, αξιοποιήθηκε ο εμβολιασμός, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ως εργαλείο εκβιασμών και στοχοποίησης – «δαιμονοποίησης» χιλιάδων εργαζομένων".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News