Ηράκλειο: Ευχές και… αλκοολόμετρα θα μοιράσουν στο κέντρο της πόλης Ζωή Ράπτη και ΥΠΕ Κρήτης

Κρήτη
Ηράκλειο: Ευχές και… αλκοολόμετρα θα μοιράσουν στο κέντρο της πόλης Ζωή Ράπτη και ΥΠΕ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου - Δείτε το βίντεο της καμπάνιας με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», από την Τροχαία Ηρακλείου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών

Αλκοολόμετρα και έντυπο υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων και την οδική ασφάλεια θα μοιράσει αύριο (22/12) το πρωί το κέντρο του Ηρακλείου η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία της Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου και παρόντες θα είναι, επίσης, ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης και ο γενικός διευθυντής του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσου Δημήτρης Αλιμπέρτης. Κατά τη διάρκειά της, θα διανεμηθούν συσκευές μίας χρήσης, χορηγία του ΣΥΦΑΚ, για τον έλεγχο των επιπέδων αλκοόλης και την άμεση ενημέρωση του οδηγού για την ικανότητα οδήγησής του.

Παράλληλα, στελέχη της Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ, θα διανέμουν φυλλάδια με επισημάνσεις για θέματα οδικής ασφάλειας, προαγωγής της δημόσιας, ψυχικής και ατομικής υγείας και προσφοράς του σημαντικού δώρου ζωής, εκείνο της δωρεάς αίματος.

«Η ανησυχία όλων μας είναι μεγάλη λόγω των καθημερινών σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα, με θύματα οδηγούς, συνεπιβάτες και πεζούς» δήλωσε ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου. Όπως επεσήμανε, οι ευχές για καλά Χριστούγεννα και αναίμακτο νέο έτος δεν είναι αρκετές, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως: «Η πρωτοβουλία μας αυτή αποσκοπεί γενικότερα στην εδραίωση της ενεργητικής προστασίας των επισκεπτών και των οδηγών που θα μετακινηθούν οδικά και της αποθάρρυνσης ειδικότερα όσων έχουν καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ να οδηγήσουν στους δρόμους κατά την εορταστική περίοδο. Παράλληλα, επισημαίνουμε και υπενθυμίσουμε και μέσα από το φυλλάδιο που επιμεληθήκαμε, πόσο καθοριστική είναι για το συνάνθρωπο μας, οικείο και μη, η προσφορά αίματος και η κάθε έκφραση αλληλεγγύης, κατανόησης, συμπαράστασης, σεβασμού στη ζωή, την αξιοπρέπεια, την ανάγκη του. Ας απλώσουμε το χέρι να μοιράσουμε αγάπη. Στον μοναχό, τον ηλικιωμένο, το θύμα βίας, τον άπορο, το νοσηλευόμενο συνάνθρωπο».

“ΕΝΑΣ δεν πίνει, ΟΛΟΙ επιστρέφουν”

Την ίδια στιγμή, η Τροχαία Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και διασκέδασης Νομού Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η οποία θα εξελιχθεί με ποικίλες πρωτοβουλίες και δράσεις κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», η Τροχαία Ηρακλείου και ο σύνδεσμος επαγγελματιών επισιτισμού και διασκέδασης Νομού Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, που θα λάβει χώρα σε δύο φάσεις κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εστιατόρια και καφέ - μπαρ στην πόλη του Ηρακλείου, όπου τροχονόμοι – αστυνομικοί και μέλη του συνδέσμου θα ενημερώσουν τους θαμώνες των καταστημάτων σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση, ενθαρρύνοντας τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής : «ΕΝΑΣ δεν πίνει, ΟΛΟΙ επιστρέφουν».

Ομοίως παραμονές πρωτοχρονιάς τροχονόμοι – αστυνομικοί και μέλη του συνδέσμου θα ενημερώσουν σχετικά διερχόμενους οδηγούς οχημάτων.

Και στις δύο παραπάνω δράσεις θα μοιραστούν δώρα και υλικό με χρήσιμες συμβουλές στο αντικείμενο του θέματος.

Για την πρώτη φάση, η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στις 15:00΄ στα Λιοντάρια, όπου θα γίνουν δηλώσεις από τους εκπροσώπους των φορέων.

Για τη δεύτερη φάση θα σταλεί νεότερη ενημέρωση για το σημείο πραγματοποίησης της δράσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News