Μικροί επιστήμονες από το Ηράκλειο κάνουν πειράματα και διεκδικούν βραβείο σε διαγωνισμό! (εικόνες)

Κρήτη
Μικροί επιστήμονες από το Ηράκλειο κάνουν πειράματα και διεκδικούν βραβείο σε διαγωνισμό! (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον διαγωνισμό που αφορούσε στην διαπίστωση και αξιολόγηση δεξιοτήτων στην εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, πήραν μέρος 8 τριμελείς ομάδες μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ Λυκείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων στο Ηράκλειο με τους μικρούς επιστήμονες να διεκδικούν βραβείο σε διαγωνισμό, η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

"Το 1ο και 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), την ευγενική χορηγία του τοπικού Παραρτήματος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και με την υποστήριξη των ΣΕΕ των ΠΕ04 του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, κ. Αθηνάς Γκινούδη και κ. Μαρίας Καλαθάκη διοργάνωσαν, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στους χώρους του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου στην Κηπούπολη Ηρακλείου, τον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων για τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023 (πρώην EUSO).

Στον διαγωνισμό που αφορούσε στην διαπίστωση και αξιολόγηση δεξιοτήτων στην εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, πήραν μέρος 8 τριμελείς ομάδες μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ Λυκείου, γεννημένων από την 1-1-2006 και μετά δηλαδή, των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα για το Νομό Ηρακλείου, προκρίθηκαν δύο ομάδες: αυτή των μαθητών Θεοχάρη Δετοράκη, Γεωργίου Αγγελάκη και Θωμά Κοβατζή από το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου, σχολείο ευθύνης του 1ου ΕΚΦΕ, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μαρία Πανοπούλου καθώς και η ομάδα των μαθητών-ιών Ιωάννη Μανωλίτση, Χρυσάνθης Τσατσάνη και Τερψιχόρης Μανουσάκη από το Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου, σχολείο ευθύνης του 2ου ΕΚΦΕ, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Αντώνιο Μαργαρίτη, οι οποίες θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική πανελλήνια φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 28-01-2023. (*).

Όπως μας δήλωσε ο κ. Αστρινός Τσουτσουδάκης, υπεύθυνος του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου: «Έπειτα από 3 χρόνια αδυναμίας διοργάνωσης του συγκεκριμένου διαγωνισμού λόγω της πανδημίας, ήταν πολύ συγκινητικό να ξαναδούμε τα αγαπημένα μας παιδιά να επιστρέφουν σε αυτή την μοναδική γιορτή των Φυσικών Επιστημών» ενώ η κ. Ειρήνη Δερμιτζάκη, υπεύθυνη του 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου συμπλήρωσε: «Τέτοιου είδους διαγωνισμοί είναι πάντοτε μια καλή ευκαιρία για συνεργασία μαθητών και βιωματική μάθηση».

Καθοριστική για την πολύ επιτυχημένη, σύμφωνα με γενική ομολογία, διεξαγωγή του διαγωνισμού ήταν η συμβολή των εκπαιδευτικών κ. Ειρήνης Βαρώτσου, Ειρήνης Ματαλλιωτάκη, Ιφιγένειας Παπαματθαιάκη, Γεωργίου Λύτρα και Σωτήριου Γκουγκούση που όχι μόνο βρέθηκαν στο 1ο ΕΚΦΕ αυτό το Σάββατο, αψηφώντας την ανάγκη τους για ξεκούραση σε ημέρα αργίας αλλά και από καιρό είχαν αφιερώσει όλο τους τον ελεύθερο χρόνο στην προετοιμασία και τη φροντίδα κάθε λεπτομέρειας. Και όπως συμβαίνει κάθε φορά, η μοναδική τους ανταμοιβή ήταν το χαμόγελο, η χαρά και η αισιοδοξία που τους χάρισαν απλόχερα οι μαθητές και μαθήτριες μας.

(*) Η δεύτερη πανελλήνια φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί:

  • στην Αθήνα για τις μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδος, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, και
  • στη Θεσσαλονίκη για τις μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων Νήσων.

Οι δύο ομάδες που θα πρωτεύσουν βαθμολογικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ακόμη και αν προέρχονται από το ίδιο εξεταστικό κέντρο, θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στη Λετονία. Σε όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό απονέμεται μετάλλιο. Στο 10% των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών απονέμεται χρυσό μετάλλιο, στο 30% αργυρό και στο υπόλοιπο 60% χάλκινο."

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News