Αεροπορικό δυστύχημα στο Ηράκλειο: Αυτή είναι η μοιραία πορεία του αεροσκάφους που κατέληξε στη θάλασσα (βίντεο)

Κρήτη
Αεροπορικό δυστύχημα στο Ηράκλειο: Αυτή είναι η μοιραία πορεία του αεροσκάφους που κατέληξε στη θάλασσα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μοιραίο αεροσκάφος έπεσε στην θαλάσσια περιοχή στο ύψος του Κακού Όρους περίπου 3,5 ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και μόλις 300 μέτρα από την ακτή

Στον απόηχο ακόμη του θανατηφόρου αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εικασίες αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στην μοιραία πτώση.

Υπενθυμίζεται ότι στην καμπίνα του μονοκινητήριου Pilatus PS 6 επενέβαιναν δύο άνδρες, ένας 68χρονος Ινδονήσιος και ένας 34χρονος Νοτιοαφρικανός, εκ των οποίων ο πρώτος έχασε την ζωή του όταν το αεροσκάφος έπεσε στην θαλάσσια περιοχή στο ύψος του Κακού Όρους, περίπου 3,5 ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και μόλις 300 μέτρα από την ακτή.

Οι εμπειρογνώμονες σε πρώτο χρόνο σημειώνουν ότι η προσθαλάσσωση του αεροσκάφους είναι το κρίσιμο γεγονός το οποίο και απέτρεψε μια σφοδρή σύγκρουση από την οποία πιθανότατα ο νεαρός πιλότος να μην επιβίωνε. Συνυπολογίζοντας την ταχύτητα του μονοκινητήριου, η οποία έφτανε τους 70 κόμβους την κρίσιμη στιγμή, οι επαΐοντες  αναφέρουν ότι εάν η πτώση του Pilatus στη θάλασσα γινόταν με το μπροστινό μέρος η καταστροφή του θα ήταν ολοκληρωτική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News