Αποφυλακίστηκε ο 40χρονος που τον είχαν καταγγείλει για βιασμό η ερωμένη και η σύζυγος

Κρήτη
Αποφυλακίστηκε ο 40χρονος που τον είχαν καταγγείλει για βιασμό η ερωμένη και η σύζυγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίστηκε ο 40χρονος που είχε προφυλακιστεί ύστερα από καταγγελίες της ερωμένης και της συζύγου ότι τις είχε βιάσει

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένα μήνα μετά την προφυλάκιση του, ο 40χρονος Κρητικός ο οποίος είχε καταγγελθεί από την σύντροφό του, αλλά και από την εν διαστάσει σύζυγο του για βιασμό.

Ο 40χρονος είχε αρνηθεί σθεναρά τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί, ωστόσο, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, είχε αποφασιστεί η προσωρινή του κράτηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, από χθες Τρίτη, ο 40χρονος είναι ξανά ελεύθερος αφού το μέτρο της προσωρινής κράτησης αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους: ο 40χρονος αποφυλακίστηκε, λοιπόν, ωστόσο, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει ακόμη να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, κ. Κάρτσωνας, μίλησε για "χονδροειδή, εκδικητική και νοσηρή κατασκευή από άτομα που προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν την Δικαιοσύνη", ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι ο εντολέας του θα "απαλλαγεί πλήρως από τις αποδιδόμενες κατηγορίες".

"Σε μια δικαιοκρατικά εφιαλτική κοινωνική συνθήκη  που το τεκμήριο αθωότητας του εκάστοτε κατηγορουμένου πολίτη κατακεραυνώνεται καθημερινά  δοκιμάζοντας τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών οι οποίοι δυστυχώς πολλές φορές (πλέον) καθίστανται έρμαια δολίως, υποβολιμαίως και αήθως υποβαλλόμενων εγκλήσεων -για πολύ σοβαρά εγκλήματα- από πρόσωπα που επιχειρούν να ικανοποιήσουν τα ιδιοτελή/εγωιστικά τους κίνητρα, η Δικαιοσύνη έτι μια φορά αποδεικνύεται θεματοφύλακας της ανθρώπινης αξίας η οποία προσβάλλεται ανεπανόρθωτα σε περίπτωση εμπλοκής με τον (σκληρό) ποινικό κατασταλτικό μηχανισμό αθώων πολιτών. Στην προκειμένη περίπτωση, με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία συμβάλλαμε στην ανάδειξη της ουσιαστικής αλήθειας και στην ανάδειξη της χονδροειδούς, εκδικητικής και νοσηρής κατασκευής από άτομα που εκμεταλλευόμενα την ευαίσθητη κοινωνικά συγκυρία και την ευαλωτότητα της κοινής γνώμης ως  προς τα εγκλήματα της γενετήσιας ελευθερίας αποπειράθηκαν να εργαλειοποιήσουν την Δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι κατά την προϊούσα δικονομική εξέλιξη της υπόθεσης ο εντολέας μας θα απαλλαγεί πλήρως από τις αποδιδόμενες κατηγορίες και τότε οι εμπνευστές αυτού του εγκληματικού σχεδίου θα τεθούν προ των ευθυνών τους" ανέφερε με νόημα ο δικηγόρος Ελευθέριος Κάρτσωνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News