Κρήτη: Εγκάρδιες ευχές από εκατοντάδες πιστούς στον Ευγένιο

Κρήτη
Κρήτη: Εγκάρδιες ευχές από εκατοντάδες πιστούς στον Ευγένιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη του ονομαστική εορτή ως ποιμενάρχης της Κρήτης γιόρτασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος

Την ονομαστική του εορτή γιόρτασε το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β’, καθώς ήταν η εορτή του Αγίου Μάρτυρος Ευγενίου. Η φετινή εορτή είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς πρώτη φορά εορτάζει ο Σεβασμιότατος το όνομά του φέροντας την ιδιότητα του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης. Πλήθος κόσμου τον επισκέφτηκε χθες το πρωί προκειμένου να εκδηλώσει την αγάπη στο πρόσωπό του, καθώς αποτελεί έναν αγαπητό και φωτισμένο ιεράρχη.

Τόσο εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου όσο και ο ανώτατος και κατώτερος κλήρος μετέβησαν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, όπου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος τους υποδέχτηκε με αγάπη.

Ειδικότερα, χθες Τρίτη εόρτασε ο ποιμενάρχης της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ο Β’ την ονομαστική του εορτή. Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία με σκοπό τον εορτασμό του ονόματος του Ιεράρχη μας, με την παρουσία υψηλόβαθμων εκπροσώπων του κλήρου να είναι εμφανής. Το “παρών” έδωσαν μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και μέλη της εκκλησιαστικής κοινότητας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το neakriti.gr ήταν εκεί και αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό στιγμιότυπα από το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, όπου βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη Θεία Λειτουργία για να δεχτεί ευχές προς το πρόσωπό του.

Ποιοι έδωσαν το “παρών”

Οι ιεράρχες που τίμησαν με την παρουσία τους τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και παρέστησαν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Το “παρών” έδωσε και ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος κατάγεται επίσης από το Ηράκλειο. Μάλιστα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε διάλογο με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης πάνω σε θέματα ποιμαντορικά και εκκλησιαστικής διοίκησης.

Από τους βουλευτές, παρών ήταν χθες το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Σενετάκης ο οποίος ευχήθηκε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο. Είναι άξιο αναφοράς πως παρόντες ήταν και μέλη της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, καθηγητές και φοιτητές, που έδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο ένα δώρο, και συγκεκριμένα έναν συλλογικό τόμο για την Επανάσταση του 1821. Οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο, με τον Ποιμενάρχη της Κρήτης να εύχεται υγεία και κάθε χαρά στη ζωή τους.

Χθες το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος έδωσε το “παρών” και πάλι στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, όπου συνέρρεαν λαϊκοί για να ευχηθούν στον σεπτό Ποιμενάρχη.

«Να έχει τη χάρη του Αγίου Ευγενίου»

Μέσω του neakriti.gr, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης εξέφρασε τις ευχές του στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο λέγοντας: «Εύχομαι ολόψυχα στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας υγεία και να έχει πολλές σωματικές και ψυχικές δυνάμεις ώστε να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του. Να είναι καλά ο Αρχιεπίσκοπός μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι καλά η Εκκλησία της Κρήτης».

Εγκάρδιες ευχές έστειλε μέσω του neakriti.gr και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας Νανάκης, ο οποίος είπε: «Εύχομαι στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας χρόνια πολλά, δημιουργικά και ειρηνικά. Να έχει πλούσια τη χάρη και το έλεος του Αγίου Ευγενίου. Και να του χαρίζει ο Θεός υγεία, δύναμη και υπομονή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News