Ηράκλειο: Δέκα χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε το ΕΚΑΒ και όλη τη χώρα (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Δέκα χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε το ΕΚΑΒ και όλη τη χώρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό, που βύθισε στο πένθος το ΕΚΑΒ Κρήτης αλλά και την κοινωνία του νησιού. Τραγικό θάνατο είχαν βρει ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης Βαγγέλης Κελαράκης
  • Οι τραγικές συνθήκες του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή στον Δημήτρη και τον Βαγγέλη
  • Συνάδελφοι και φίλοι τίμησαν σήμερα τη μνήμη του Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Βαγγέλη Κελαράκη
  • Νίκος Μυρωδιας: Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα
  • Φόρο τιμής από το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που πέρασε πάνω από το σημείο της τραγωδίας

Ημέρα μνήμης, συγκίνησης και πόνου για το ΕΚΑΒ Κρήτης σήμερα Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, που δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το φρικτό τροχαίο στην εθνική οδό, εξακολουθούν να θρηνούν το χαμό των συναδέλφων τους. Των δικών τους ανθρώπων, που εκείνο το πρωινό της 12ης Δεκεμβρίου 2012 είχαν μόλις ξεκινήσει για το Ρέθυμνο προκειμένου να μιλήσουν σε σχολείο για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο δεν έφτασαν ποτέ.

Το τραγικό δυστύχημα είχε σημειωθεί λίγο μετά τις οκτώ και μισή το πρωί. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που οδηγούσε ο Νίκος Μυρωδιάς, με συνεπιβάτες τον Δημήτρη Βουρβαχάκη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, συγκρούστηκε με  φορτηγάκι που οδηγούσε μια γυναίκα, που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Ο δρόμος από τη βροχή ήταν ολισθηρός και η οδηγός του άλλου οχήματος δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση είχε χάσει  τον έλεγχό του.

Ο Νίκος Μυρωδιάς στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του. Αν και είχε εγκλωβιστεί, με την βοήθεια του Δημήτρη Βουρβαχάκη  που τον έσπρωξε έξω από το όχημα, βγήκε τραυματισμένος αλλά ζωντανός, όμως οι δύο συνάδελφοί του δεν τα κατάφεραν, καθώς δευτερόλεπτα μετά την έξοδο από το όχημα του Νίκου Μυρωδιά, αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συνάδελφοι των άτυχων μελών του ΕΚΑΒ, του διευθυντή του και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων, βρέθηκαν σήμερα στο σημείο του ατυχήματος, στο μνημείο που έχει στηθεί, όπου τελέστη τρισάγιο στη μνήμη τους. Όλοι με ένα βουβό πόνο και ένα γιατί, έφυγαν τόσο άδικα και τόσο αβοήθητοι από τη ζωή, άνθρωποι που είχαν κάνει την προσφορά και την βοήθεια στους άλλους, προσωπική τους υπόθεση.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα όσο ζω είπε ο Νίκος Μυρωδιάς, που θλιμμένος και φέτος έφτασε στο σημείο για να τιμήσει τους φίλους που έχασε και που όπως τόνισε δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Τη μνήμη των δύο αδικοχαμένων στελεχών του ΕΚΑΒ τίμησε το πλήρωμα ελικοπτέρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, που πέρασε πάνω από το σημείο που τελούνταν το τρισάγιο και μόλις είχε ολοκληρώσει μια ακόμη αεροκομιδή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News