Mε τιμή ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Κρήτη
Mε τιμή ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελέσθηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων επί της θαλάσσης πλησίον του Ιερού Ναού

Mε κάθε τιμή εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 5ης Δεκεμβρίου 2022, κατά τον Εσπερινό της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περάματος Μυλοποτάμου, τον οποίο είχε εγκαινιάσει προ ολίγων μηνών. Στον Εσπερινό συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και πλήθος πιστών.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, κατόπιν προτροπής του Επισκόπου , ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Καλυβιανάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, αναφερθείς με γλαφυρό και απλό λόγο στην ζωή του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στην ενοριακή αίθουσα του Ναού προσεφέρθη εόρτιο κέρασμα.

Το πρωί της Τρίτης, 6ης Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος υπό των Εφημερίων της Ενορίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας, αναγνώσθηκε η ομιλία του Λιμενάρχου Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνου Καστρινάκη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στη σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στον βίο και στα μηνύματα του Αγίου Νικολάου και επαίνεσε το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα, την Ακτοφυλακή και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στις θάλασσες, μνημονεύοντας και όλους εκείνους που άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα σε διάφορες και ποικίλες περιστάσεις του βίου.

Ακολούθως, τελέσθηκε Τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων επί της θαλάσσης πλησίον του Ιερού Ναού.

Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και ο Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Νάνος, Κυβερνήτης της Πυραυλακάτου «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, η οποία ελλιμενίστηκε στο Λιμάνι του Ρεθύμνου κατά τις ημέρες αυτές για την Εορτή του Αγίου Νικολάου και δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ρέθυμνο.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης προσέφερε γεύμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πρόδρομος επισκέφθηκε την Πυραυλάκατο «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», όπου ξεναγήθηκε από τον Κυβερνήτη, Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Νάνο, με τον οποίο είχαν εποικοδομητική συζήτηση και αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και ο Διοικητής του 547 Α/Τ Πεζικού κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News