default-image

«Ούτε συλλήψεις, ούτε χειροπέδες, ούτε… καρδιακά»: Η εκδοχή του έτερου εμπλεκόμενου στην υπόθεση του επίμαχου ελαιώνα

Κρήτη
«Ούτε συλλήψεις, ούτε χειροπέδες, ούτε… καρδιακά»: Η εκδοχή του έτερου εμπλεκόμενου στην υπόθεση του επίμαχου ελαιώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηθείς για το τι συνέβαινε στο συγκεκριμένο χωράφι τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι «πέρυσι δεν ραβδίστηκαν οι ελιές, καθώς υπήρχε βεντέμα. Πρόπερσι, όμως, ο αντίδικος είχε έρθει στο χωράφι και πίναμε καφέ όσο ράβδιζα τις ελιές»!

Την δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου στο επίμαχο λιόφυτο στην περιοχή του Πατσίδερου στο Ηράκλειο, δίνει ο έτερος εμπλεκόμενος, Κώστας Παπαδάκης, επιχειρηματίας της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, μιλώντας στο neakriti.gr.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι το πρωί της Κυριακής πήγε να ραβδίσει τις ελιές στο λιόφυτό του, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του από το 1996. Όπως είπε «Το λιόφυτο αυτό το φύτεψα εγώ όταν ήμουν 14 ετών. Την Κυριακή πήγαμε η σύζυγος μου, το παιδί μου, ο κουμπάρος μου κι εγώ. Είναι δυνατόν να πήγαινα με την σύζυγο και τον 5χρονο γιο μου σε ένα χωράφι για να κλέψουμε;». Σχολιάζοντας την εκδοχή του κ. Μηλιωτάκη, είπε ότι επιδιώκεται να θιχτεί το όνομα και η υπόληψή του, ξεκαθαρίζοντας » ότι «ούτε συλλήψεις υπήρξαν, ούτε χειροπέδες, ούτε… καρδιακά. Ο κ. Μηλιωτάκης λιποθύμησε για να μην μπει στα κρατητήρια».

Διαβάστε επίσης ⇒ Εξομολόγηση στο neakriti.gr: «Έπαθα καρδιακό στο κρατητήριο» - Ιδού ο επίμαχος ελαιώνας που έφερε τις μηνύσεις

«Έχει μηνύσεις από 12 άτομα» - Πρόπερσι ο κ. Μηλιωτάκης είχε έρθει στο χωράφι και πίναμε καφέ όσο ράβδιζα τις ελιές!

Αναφορικά με την κυριότητα του αγροτεμαχίου ο κ. Παπαδάκης είπε οτι «Τα χαρτιά τα οποία κατέθεσε ο κ. Μηλιωτάκης δεν είναι πειστήρια ιδιοκτησίας, όπως το Ε9 με το οποίο ο κ. Μηλιωτάκης κατέφτασε στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου. Ο κ. Μηλιωτάκης έχει μηνύσεις από 12 άτομα, με ένα ανυπόστατο συμβόλαιο διεκδικεί τρία χωράφια που δεν του ανήκουν, δηλώνοντας τα χωράφια αυτά αυθαιρέτως στο Ε9», εξήγησε ο κ. Παπαδάκης. Ερωτηθείς για το τι συνέβαινε στο συγκεκριμένο χωράφι τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι «Πέρυσι δεν ραβδίστηκαν οι ελιές, καθώς υπήρχε βεντέμα , ωστόσο πρόπερσι ο κ. Μηλιωτάκης είχε έρθει στο χωράφι και πίναμε καφέ όσο ράβδιζα τις ελιές!».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μηλιωτάκης, οι άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν άμεσα στο σημείο, αφού τους είχε καλέσει ο ίδιος. Και οι τρεις προσήχθησαν στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου για περισσότερες εξηγήσεις. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Μηλιωτάκης υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση και κλοπή του ελαιοκάρπου του, μεταξύ του 44χρονου και του κ. Παπαδάκη,  ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το χωράφι είναι ιδιοκτησίας του και πως ο κ. Μηλιωτάκης ψεύδεται, δηλώνοντας ότι αμφότεροι κρατήθηκαν στο τμήμα.

Τον «γνήσιο» ιδιοκτήτη θα κρίνει η Δικαιοσύνη

Αμέσως μετά τις... αλληλομηνύσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι τέσσερις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Πλέον, ο “γνήσιος” ιδιοκτήτης του επίμαχου ελαιώνα θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η υπόθεση θα συζητηθεί στα αστικά δικαστήρια, διαδικασία η οποία ενδεχομένως να χρειαστεί αρκετό χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, εν μέσω οριστικοποίησης των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου, το «φαινόμενο» της διεκδίκησης δικαιωμάτων κυριότητάς ενός αγροτεμαχίου από περισσότερα του ενός ατόμου απασχολεί σχετικά συχνά τις Αρχές στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί οτι και οι δύο πλευρές φέρονται να παρουσίασαν ενώπιον των Αρχών έγγραφα προς επίρρωση των ισχυρισμών τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News