Ηράκλειο: Βόμβες μολότοφ και κρότου λάμψης στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (εικόνες βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Βόμβες μολότοφ και κρότου λάμψης στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (εικόνες βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση και επεισόδια στην πορεία των αντιεξουσιαστών στο Ηρακλείου, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένταση και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου στην πορεία για τη θλιβερή επέτειο των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Με κεντρικό σύνθημα «Όσο μας πνίγει το κράτος θα αναπνέουμε με εξεγέρσεις» το μπλοκ των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε την πορεία λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Τρίτης.

Φτάνοντας στη συμβολή των οδών Γιαμαλάκη και Καλοκαιρινού, το σώμα της πορείας «διασπάστηκε»: Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι συνέχισαν να πορεύονται επί της Αγίου Μηνά, ενώ κάποιοι άλλοι κατευθύνθηκαν προς τη Χανιώπορτα, ακολουθούμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η μεγάλη ένταση φέρεται να προκλήθηκε όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές πορεύτηκαν μέσω της οδού Γιαμαλάκη προς την παραλιακή λεωφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν οδομαχίες, καθώς διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, ενώ αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μολότοφ «προσγειώθηκαν» και σε αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους να βγαίνουν πανικόβλητοι από τα οχήματά τους.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές.

https://www.youtube.com/watch?v=Emd4AArAEgw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News