Εξομολόγηση στο neakriti.gr: «Έπαθα καρδιακό στο κρατητήριο» - Ιδού ο επίμαχος ελαιώνας που έφερε τις μηνύσεις

Κρήτη
Εξομολόγηση στο neakriti.gr: «Έπαθα καρδιακό στο κρατητήριο» - Ιδού ο επίμαχος ελαιώνας που έφερε τις μηνύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η καρδιά μου ήταν έτοιμη να σπάσει από την στεναχώρια», σημειώνει ο 44χρονος ιδιοκτήτης του επίμαχου ελαιώνα στο Ηράκλειο, Στέλιος Μηλιωτάκης, μιλώντας στο neakriti.gr

Ξύλο, μηνύσεις, χειροπέδες όπως και ένα καρδιακό επεισόδιο επεφύλασσε η διαφωνία ανάμεσα σε δύο πλευρές συντοπιτών μας, οι οποίες... ερίζουν για την ιδιοκτησία ελαιώνα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου όταν ένας 44χρονος άνδρας μετέβη σε ελαιώνα - που ισχυρίζεται ότι είναι δικός του - στην περιοχή του Πατσίδερου στο Ηράκλειο, προκειμένου να μαζέψει ελιές. Ωστόσο, εκεί βρίσκονταν ήδη τρία άτομα, τα οποία είχαν ξεκινήσει το λιομάζωμα! Πρόκειται για τρεις άνδρες 28, 31 και 37 ετών, οι οποίοι - όπως ακριβώς κι ο 44χρονος - ισχυρίζονται ότι ο επίμαχος ελαιώνας είναι δικός τους.

«Η καρδιά μου ήταν έτοιμη να σπάσει από την στεναχώρια»

«Ήταν 9:30 το πρωί όταν άκουσα θορύβους από ραβδιστικά μηχανήματα στο χωράφι μου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περί τα 150 μέτρα από την οικία μου», σημειώνει ο 44χρονος Στέλιος Μηλιωτάκης, μιλώντας στο neakriti.gr. «Είδα τρεις άγνωστους άνδρες να βρίσκονται εντός του ελαιώνα μου και να συλλέγουν τον ελαιόκαρπο και κάλεσα άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης ⇒ Ηράκλειο: Αλληλομηνύθηκαν για τις… ελιές και συνελήφθησαν - Χειροπέδες σε 4 άτομα

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τους τρεις άνδρες επί τω έργω, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι το όχημά τους βρισκόταν κρυμμένο σε παρακείμενο χωράφι. Και οι τρεις προσήχθησαν στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου για περισσότερες εξηγήσεις. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Μηλιωτάκης υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση και κλοπή του ελαιοκάρπου του, μεταξύ του 44χρονου κι ενός εκ των τριών φερόμενων δραστών,  ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το χωράφι είναι ιδιοκτησίας του και πως ο κ. Μηλιωτάκης ψεύδεται. Αμφότεροι κρατήθηκαν στο τμήμα.

Το καρδιακό επεισόδιο και οι πρώτες βοήθειες του αστυνομικού

Όπως αναφέρει ο 44χρονος, από την θλίψη του που βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη υπό κράτηση, μετά από δύο ώρες παραμονής στο κρατητήριο, υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Τότε ήταν που έσπευσε και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες ο αστυνομικός Μ.Μ.. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τόσο τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας του Αρκαλοχωρίου όσο και ειδικότερα τον αστυνομικό του τμήματος, για τη βοήθεια που μου προσέφεραν και μου έσωσαν τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr. Όταν επανήλθε και η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και στη συνέχεια διασωληνωμένος με μηχάνημα καρδιακής υποστήριξης και μάσκα οξυγόνου στην Καρδιολογική του ΠαΓΝΗ από όπου και πήρε εξιτήριο, με διάγνωση καρδιακού επεισοδίου. «Η καρδιά μου ήταν έτοιμη να σπάσει από την στεναχώρια, όταν βρέθηκα κατηγορούμενος από την μια στιγμή στην άλλη», κατέληξε.

Φωτογραφία από τον επίμαχο ελαιώνα 

Τον «γνήσιο» ιδιοκτήτη θα κρίνει η Δικαιοσύνη

Αμέσως μετά τις... αλληλομηνύσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι τέσσερις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Πλέον, ο “γνήσιος” ιδιοκτήτης του επίμαχου ελαιώνα στον Πατσίδερο, αναμένεται να αναδειχθεί μέσω της Δικαιοσύνης. Όπως προβλέπεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, το λόγο πλέον για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και ειδικότερα τα αστικά δικαστήρια, διαδικασία η οποία ενδεχομένως να χρειαστεί... αρκετό χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, υποθέσεις όπως αυτή που διαδραματίστηκε την περασμένη Κυριακή στον Πατσίδερο Ηρακλείου δε συναντώνται πρώτη φορά στην Κρήτη, καθώς το “φαινόμενο” της διεκδίκσηης δικαιωμάτων κυριότητάς ενός αγροτεμαχίου από περισσότερα του ενός ατόμου δεν είναι καινούργιο. 

Αξίζει να σημειωθεί οτι και οι δύο πλευρές φέρονται να παρουσίασαν ενώπιον των Αρχών έγγραφα προς επίρρωση των ισχυρισμών τους ότι ο επίμαχος ελαιώνας είναι δικός τους! Αμφότεροι διεκδικητές ή υπερασπιστές (η δικαιοσύνη θα κρίνει) φέρονται ότι είχαν δηλώσει στην ΑΑΔΕ την ίδια έκταση!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News