Κρήτη: Άγριος καβγάς στον τηλεοπτικό αέρα για τον νέο νόμο στο ΕΣΥ - Βαριές εκφράσεις και ένταση

Κρήτη
Κρήτη: Άγριος καβγάς στον τηλεοπτικό αέρα για τον νέο νόμο στο ΕΣΥ - Βαριές εκφράσεις και ένταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης και οι πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ και στο νοσοκομείο Άγίου Νικολάου κ.κ. Δημήτρης Βρύσαλης και Γιώργος Μανουσάκης, διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους για την Υγεία στην Κρήτη

Βαριές εκφράσεις και ένταση επικράτησαν κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα στην εκπομπή «Ωρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, με σημείο αναφοράς τον νέο νόμο για την Υγεία και την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, χαρακτήρισε το νόμο σαν μια πολιτική χυδαιότητα εις βάρος των υγειονομικών και των ασθενών. Η προσπάθεια του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γρηγόρη Πασπάτη, να υπεραμυνθεί του νόμου έγινε η αιτία για να πάρει φωτιά η τηλεοπτική συζήτηση.

Ο κ. Πασπάτης αναφέρθηκε σε ένα νόμο τομή, για να δεχτεί σκληρή κριτική από τους συνδικαλιστές, αλλά και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ηγουμενίδη. «Ο νέος νόμος αποτελεί μια ντροπή για την υγεία», τόνισε και ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, Γιώργος Μανουσάκης, που έκανε ολομέτωπη επίθεση στον Γρηγόρη Πασπάτη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε αυτούς που ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας θα περιμένουν να εξυπηρετηθούν από ένα ΕΣΥ που μαστίζεται από χιλιάδες ελλείψεις και αποδυνάμωση των νοσοκομείων.

Παράλληλα η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν ο κ. Πασπάτης αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας και στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, με τον κ Μανουσάκη να επιτίθεται στον πολιτευτή τονίζοντας την θέση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τον αριθμό των νεκρών από κορωνοιό.

Οι αντεκλίσεις και οι έντονες εκφράσεις ανέβασαν το θερμόμετρο της συζήτησης, ενώ σκληρή η κριτική στην ΝΔ ασκήθηκε και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «κονταροχτυπήθηκε» με τον κ. Πασπάτη. Ωστόσο, η κριτική του προέδρου των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε προκάλεσε νέα ένταση κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Δείτε το βίντεο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News