Ηράκλειο: «Φονική παγίδα» για τους περαστικούς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: «Φονική παγίδα» για τους περαστικούς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρμόδια πανεπιστημιακή αρχή έχει ενημερώσει τις περιφερειακές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές χωρίς όμως να υπάρξει η όποια παρέμβαση

Παγίδα για φοιτητές και διερχόμενους αποτελεί η σχάρα ομβρίων υδάτων η οποία έχει υποχωρήση, μια ανάσα από το κτήριο της Πρυτανείς του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Σε επικοινωνία του γραμματέα της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρη Μοάτσου με το neakriti.gr έγινε λόγος για ένα πρόβλημα το οποίο συνεχώς επανεμφανίζεται εδώ και παραπάνω από ένα ολόκληρο χρόνο με τον ίδιο να σημειώνει ότι το βάθος του φρεατίου φτάνει τα 2,5 μέτρα, καθιστώντας το φονική παγίδα.

Ο κ. Μοάτσος τόνισε ότι έχουν γίνει ευάριθμες ενημερώσεις προς την περιφέρεια Κρήτης όπως και την ΕΛΑΣ χωρίς όμως να υπάρξουν παρεμβάσεις.

«Πρέπει να σκοτωθεί ένα παιδί για να κάνουμε λόγο πάλι για την κακιά στιγμή;» μένει να διερωτάται ο γραμματέας της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου περιγράφοντας ότι η εν λόγω σχάρα έχει υποχωρήσει τον τελευταίο χρόνο τέσσερις φορές.

«Ο δρόμος ανήκει στον χώρο ευθύνης της περιφέρειας» μεταφέρει ο ίδιος προσθέτοντας ότι τις απαιτήσεις του πανεπιστημίου για την επιδιόρθωση των σχαρών ακολουθούν «μπαλώματα» με ηλεκτροκολλήσεις οι οποίες δεν αρκούν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, βάζοντας προειδοποιητικούς κώνους, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση και φωτεινής σήμανσης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από παλαιότερες υλικές φθορές που σημειώθηκαν στο σημείο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News