Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 28χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε 27χρονο έξω από ψητοπωλείο

Κρήτη
Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 28χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε 27χρονο έξω από ψητοπωλείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 28χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία απέδωσε στην κατάσταση που βρισκόταν - Σύμφωνα με τον συνήγορό του, υποστήριξε ότι είχε πιει καθώς ήταν νωρίτερα σε ένα γάμο, αλλά και στο όπλο που είχε μαζί του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 28χρονος που πυροβόλησε 27χρονο, με τον οποίο είχαν διαφορές, τα ξημερώματα του Σαββάτου, έξω από ψητοπωλείο στον Κατσαμπά, στο Ηράκλειο.

Ο 28χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οδηγήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ενώπιον της ανακρίτριας και μετά από την απολογία του κρίθηκε ομόφωνα από ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Ο 28χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία απέδωσε στην κατάσταση που βρισκόταν. Ο ίδιος σύμφωνα με τον συνήγορό του, υποστήριξε ότι είχε πιει καθώς ήταν νωρίτερα σε ένα γάμο, αλλά και στο όπλο που είχε μαζί του.

Ο 28χρονος που κινούνταν με ΙΧ λογόφερε με τον 27χρονο με τον οποίο φέρεται να είχαν διαφορές. Ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο αυτοκίνητο και ο 27χρονος ήταν πεζός, εν μέσω της έντασης μεταξύ τους, έβγαλε το όπλο που είχε μαζί του και έριξε τουλάχιστον τρεις φορές προς το θύμα, χωρίς όπως είπε στην απολογία του να έχει πρόθεση να τραυματίσει τον 27 χρονο. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ καθώς βρισκόταν σε ένα γάμο κοντιινών του ατόμων και πως αυτό σε συνδυασμό με το ότι είχε μαζί του όπλο και τον καυγά με τον 27χρονο, οδήγησαν τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου. Το 27χρονο θύμα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο χωρίς ευτυχώς να απειλείται η ζωή του, ενώ ο 28χρονος που είχε συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν για πρόκληση περιστατικών βίας, συνελήφθη από αστυνομικούς λίγο μετά τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό του 27χρονου.

Το χρνικό

Για μια ακόμη φορά, τις τελευταίες ημέρες, “μίλησαν” τα όπλα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου: Μετά το προ ημερών ένοπλο περιστατικό στη Μεσσαρά, όπου τραυματίστηκε από πυρά ένας 20χρονος νεαρός, προχθές τα ξημερώματα, ένα ακόμη αιματηρό συμβάν αναστάτωσε το Ηράκλειο.

Περίπου στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου, ένας 28χρονος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ενός 27χρονου, στις ανατολικές συνοικίες της πόλης: Ευτυχώς, και σε αυτήν την περίπτωση, ο παθών δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, “αποκόμισε” από την επίθεση διαμπερές τραύμα στο πόδι. Πάντως, η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση και λίγο αργότερα προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 28χρονου άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθεί. Στο μεταξύ, μέχρι χθες το βράδυ Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, παρέμεναν άφαντα τα δύο αδέρφια που φέρονται να εμπλέκονται στην ένοπλη επίθεση σε βάρος ενός 20χρονου και του πατέρα του, στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αντισκάρι, στη Μεσσαρά. Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των δύο αδερφών, 30 και 32 ετών, για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» από κοινού. Επισημαίνεται ότι τα απανωτά περιστατικά με τους “πιστολέρο” σε Ηράκλειο και Μεσαρά τα προηγούμενα 24ωρα έχουν, αναμφίβολα, δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Ήταν γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ένας 28χρονος διέσχιζε οδηγώντας αυτοκίνητο τη λεωφόρο Ικάρου. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο νεαρός οδηγός σημάδεψε και πυροβόλησε εναντίον ενός 27χρονου άνδρα, ο οποίος στεκόταν έξω από ψητοπωλείο, κοντά σε παρκάκι της περιοχής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 27χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, στο ύψος του γονάτου. Ο νεαρός διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι το τραύμα του ήταν διαμπερές. Το αιματηρό περιστατικό κινητοποίησε την Αστυνομία, η οποία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη του δράστη. Αξιοποιώντας τα στοιχεία του αυτοκινήτου του 28χρονου, οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν τάχιστα και στον ίδιο τον νεαρό, ο οποίος συνελήφθη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο συλληφθείς φέρεται να είχε με τον παθόντα προσωπικές διαφορές.

Στις έρευνες που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στο όχημα του 28χρονου, εντοπίστηκε το όπλο το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο συλληφθείς. Εντοπίστηκαν, μάλιστα, τρεις κάλυκες. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο ο 28χρονος, όσο κι ο παθών φέρονται να είναι πρόσωπα γνώριμα στις Αρχές. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία, αλλά και άλλες παραβατικές συμπεριφορές. Στον αντίποδα, ο 27χρονος φέρεται να είχε απασχολήσει τις Αρχές για περιστατικό τραυματισμού με μαχαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News