Χανιά: Ημερίδα ενημέρωσης για τα αυτόχθονα βοοειδή Ορεινής Κρήτης

Κρήτη
Χανιά: Ημερίδα ενημέρωσης για τα αυτόχθονα βοοειδή Ορεινής Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποτελέσματα μελέτης, παρουσιαστούν στην Ημερίδα ενημέρωσης που θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, 10:30-12:30μμ, στην κεντρική αίθουσα της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων

Σε ορεινές περιοχές στη Δυτική Κρήτη βρέθηκε ένας μικρός πληθυσμός αυτόχθονων βοοειδών τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ως απομεινάρια των βοοειδών που χρησιμοποιούνταν μέχρι τα μέσα του προηγούμενου αιώνα στο νησί.

Ο πληθυσμός αυτός έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ελληνικές και ξένες φυλές βοοειδών. Αποτελεί μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και είναι αναγκαίο να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη διάσωση και τη διατήρησή του.

Στα πλαίσια προγράμματος που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης εκπονήθηκε μελέτη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη της ταυτότητας του πληθυσμού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα ενημέρωσης που θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, 10:30-12:30μμ, στην κεντρική αίθουσα της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων (Αγιά Νέας Kυδωνίας).

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News