Κρήτη

Ο άνδρας που κάνει αιμοκαθάρσεις επί 21 χρόνια, θα τον έσωζε η μεταμόσχευση και θαύμασε το μεγαλείο της Έμμας (βίντεο)

Ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί τα τελευταία 21 χρόνια αιμοκαθάρσεις σε εβδομαδιαία βάση, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» τονίζοντας πως το καλύτερο φάρμακο είναι η μεταμόσχευση

Ο Μάριος Μαρκόπουλος, ένας αιμοκαθαιρόμενος αθλητής και εκπαιδευτικός, που τα τελευταία 21 χρόνια πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάσει αιμοκαθάρσεις, μίλησε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Κρήτη Σήμερα», για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, καθώς πρόκειται για μια απόφαση που χαρίζει απλόχερα ζωή σε άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα. 

Ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί τα τελευταία 21 χρόνια αιμοκαθάρσεις σε εβδομαδιαία βάση, τόνισε πως το καλύτερο φάρμακο είναι η μεταμόσχευση. «Τα τελευταία 21 χρόνια κάνω αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό έχει γίνει πλέον μια καθημερινότητα, μια ρουτίνα ζωής» δήλωσε και συνέχισε «έχει βελτιωθεί ο τομέας της θεραπείας με τις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν πλέον. Είναι πιο εύκολο, κατά κάποιο τρόπο, για έναν άνθρωπο να ανταπεξέλθει σε αυτή τη διαδικασία. Φυσικά δεν παύει να είναι μια δέσμευση και δεν παύει η μεταμόσχευση να αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπιση της ασθένειας που θα δώσει μια πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής σε κάποιον αιμοκαθαιρόμενο» έκλεισε.

Μάλιστα, ο Μάριος αναφέρθηκε και στην δωρεά οργάνων της 21χρονης Έμμας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. «Η κίνηση της οικογένειας της Εμμανουέλας, δίνει ένα πολύ δυνατό συναίσθημα ενσυναίσθησης και χαράς. Πρέπει να σταθούμε και στην απόφαση της κοπέλας να εκφράσει εκ των προτέρων την επιθυμία της στους συγγενείς της να δωριθούν τα όργανά της, καθώς έτσι η απόφαση των γονιών ήταν πιο εύκολη» ανέφερε ο Μάριος Μαρκόπουλος. 

Παράλληλα, ο ίδιος συμβούλεψε πως όσοι θέλουν να γίνουν δωρητές, οφείλουν να το συζητήσουν εκ των προτέρων με τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους διευκολύνουν να πάρουν αυτή την απόφαση. «Είναι πολύ σημαντικό, όσοι γνωρίζουμε για τη δωρεά οργάνων και όσοι θέλουμε να είμαστε δωρητές να το έχουμε εκφράσει εκ των προτέρων, να το έχουμε συζητήσει με τους συγγενείς μας, για να μπορούν και αυτοί μέσα από τη θλίψη τους για το χαμό ενός κοντινού τους ανθρώπου, να πραγματοποιήσουν αυτή την επιθυμία» δήλωσε χαρακτηριστικά.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια