Κοινός πρωταγωνιστής στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με την παλιά υπόθεση με τις μαγκούρες (βίντεο)

Κρήτη
Κοινός πρωταγωνιστής στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με την παλιά υπόθεση με τις μαγκούρες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναβρασμό βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Μεσαρά μετά το ένοπλο επεισόδιο στο Αντισκάρι - Συμπρωταγωνιστής της συμπλοκής που οδήγησε στον τραυματισμό 20χρονου από σφαίρα, είναι ένας από τους δράστες του άγριου εγκλήματος στο Αντισκάρι με θύμα τον Κώστα Προβιδάκη
  • Πατέρας 20χρονου: «Προσπάθησα να τους «στέσω» να μην γίνει κακό»
  • Συμπρωταγωνιστής της συμπλοκής ένας από τους δράστες του εγκλήματος
  • Καταζητούνται τα δύο αδέλφια
  • Εκτός κινδύνου το θύμα της συμπλοκής

Το κλίμα αναβρασμού που προκάλεσε στο Αντισκάρι η άγρια δολοφονία με μαγκούρες του Κώστα Προβιδάκη επιστρέφει στη Μεσαρά μετά την ένοπλη συμπλοκή, με πρωταγωνιστές μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ο ένας από τους δυο κτηνοτρόφους που άνοιξαν πυρ εναντίον 20χρονου και του πατέρα του, είναι ο ένας από τα μέλη της οικογένειας που έχουν καταδικαστεί για το πρωτοφανές έγκλημα με τις μαγκούρες, καθώς αποφυλακίστηκε πρόσφατα με όρους.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στη Μεσαρά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των δυο αδελφών και αυτό παρά το γεγονός, ότι μέσω συγγενών του ο 32χρονος σήμερα κατηγορούμενος, αρνείται ότι συμμετείχε στο χθεσινό αιματηρό επεισόδιο, υποδεικνύοντας ως δράστη τον μικρότερο αδελφό του.

Ο 30χρονος, τον οποίο υποδεικνύει στην κατάθεσή του και ο πατέρας του θύματος, δεν υπολόγισε καν, πως στοχεύει τον άνθρωπο που τον βάφτισε και τον πνευματικό αδελφό του τον οποίο πυροβόλησε στο δεξί χέρι.

Πατέρας 20χρονου: «Προσπάθησα να τους «στέσω» να μην γίνει κακό»

«Αυτός που έχω βαφτίσει ήταν. Προσπάθησα να τους "στέσω" να μην γίνει κακό. Όταν φώναξε ο γιός μου ότι τον επέτυχε, τους είπα ότι τον "μισερώσανε" και να πάνε να φύγουν», ανέφερε ο πατέρας του 20χρονου.

Το ένοπλο επεισόδιο εκτυλίχθηκε και πάλι στο Αντισκάρι. Εκεί όπου η οικογένεια των δραστών διατηρεί κοπάδια, διπλά - δίπλα με την οικογένεια του θύματος. Οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί δεν ρίχνουν «φως» στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Το μόνο δεδομένο για την αστυνομία είναι τα ευρήματα.

Εννέα κάλυκες και ένα πλήρες φυσίγγιο που υποδεικνύει ότι πιθανότατα το όπλο έπαθε εμπλοκή, γι’ αυτό και αποφεύχθηκε η τραγωδία.

Σύμφωνα με τις ελάχιστες καταθέσεις του υπάρχουν πατέρας και γιός είδαν τους δράστες να περνούν τα πρόβατα τους μέσα στα δικά τους χωράφια, και έτσι ξέσπασε ο καυγάς με τη γνωστή κατάληξη.

Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογεί ότι παρόντες στο αρχικό επεισόδιο ήταν μόνο ο 20χρονος τραυματίας και ο 30χρονος βασικός κατηγορούμενος. Μετά από κάποια μικρής έκτασης συμπλοκή πιθανότατα επέστρεψαν στο σημείο. Ο 20χρονος συνοδευόμενος από τον πάτερα του και ο 30χρονος με τον 32χρονο αδελφό του, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί τους τελευταίους μήνες.

Μαζί του φαίνεται ότι έφερε και το πιστόλι με το οποίο άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας τον 20χρονο στο δεξί χέρι λίγο πριν τον αγκώνα, πιθανότατα όταν ο νεαρός τραυματίας πήδηξε πάνω από τα συρματοπλέγματα και άρχισε να τρέχει για να απομακρυνθεί.

«Κοίταξα να σώσω το παιδί μου, να το βάλω στο αυτοκίνητο να φύγουμε», είπε ο πατέρας του 20χρονου, ο οποίος υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και παραμένει για παρακολούθηση στη χειρουργική κλινική, όπου κλήθηκε να απαντήσει στις πρώτες ερωτήσεις των αστυνομικών.

Η αποτρόπαιη δολοφονία το Μάρτιο του 2014

Υπενθυμίζεται ότι η αποτρόπαιη δολοφονία στην οποία έχει εμπλακεί ο 32χρονος συμπρωταγωνιστής του χθεσινού επεισοδίου είχε εκτυλιχθεί στις 23 Μαρτίου του 2014, στο Αντισκάρι.

Ο Κώστας Προβιδάκης από τις Γκαγκάλες οδηγούσε το αυτοκίνητό του, έχοντας συνοδηγό τον γιο του. Ο 51χρονος ναυτικός συναντήθηκε σε δρόμο του Αντισκαρίου με αγροτικό που οδηγούσε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας. Με αφορμή την προτεραιότητα στο στενό δρόμο.

Ο 46χρονος που εκτίει την ποινή του στη φυλακή βγήκε από το όχημα και μια μαγκούρα άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη. Ο γιος τού 51χρονου κατάφερε να διαφύγει από το σημείο για να ζητήσει βοήθεια.

Όμως ο πατέρας του δε στάθηκε το ίδιο τυχερός. Παρότι προσπάθησε επανειλημμένως να ξεφύγει από τους διώκτες του, ξυλοκοπήθηκε με αγριότητα από τον 38χρονο, ένα φίλο του αλλά και τον 32χρονο που πλέον καταζητείται για να επιστρέψει στη φυλακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News