Χωρίς... «εκπτώσεις» η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Χανιά

Κρήτη
Χωρίς... «εκπτώσεις» η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το ενεργειακό κόστος, η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην κάνει «εκπτώσεις» στο γιορτινό στολισμό της πόλης ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους που απλώνονται μέχρι τις περιαστικές περιοχές

Χριστούγεννα θα πει φως και ο δήμος Χανίων παρά την κατακόρυφη άνοδο του κόστους ενέργειας, αποφάσισε να μην στερήσει από τους δημότες και τους επισκέπτες τον γιορτινό διάκοσμο, τον οποίο θα διατηρήσει στην περσινή του μορφή.

Παράλληλα μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με κορυφαίο το άναμμά του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία του Γυαλί Τζαμί στο Ενετικό λιμάνι την ερχόμενη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, υπόσχεται να μεταφέρει το μήνυμα χαράς των ημερών.

Στη παρουσίαση του προγράμματος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, εκφράστηκε η διάθεση για τόνωση της ψυχολογίας του κόσμου σε μια δύσκολη περίοδο και για εκδηλώσεις αντάξιες των προσδοκιών των δημοτών.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών και ψηφιακού μετασχηματισμού κ. Τάσος Αλόγλου ξεκαθάρισε ότι «η δημοτική αρχή αποφάσισε προκειμένου να μην επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση την οποία βιώνει ο δήμος με την διαχείριση του ενεργειακού κόστους, να διατηρήσει τον στολισμό στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια και να δοθεί βάση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Έμφαση θα δοθεί στο στολισμό των περιαστικών περιοχών και των εισόδων της πόλης όπου αναμένεται να τοποθετηθούν οκτώ Χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης κ. Γιάννης Νικηφοράκης υπενθύμισε ότι το 2019, όταν και ανέλαβε καθήκοντα η δημοτική αρχή, στολίζονταν ογδόντα εννέα σημεία. Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει τα διακόσια. «Θεωρούμε πως ο στολισμός έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και λόγο ενεργειακού κόστους προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τις περιαστικές περιοχές» σημείωσε ο κ. Νικηφοράκης.

Ξεχωριστός θα είναι ο γιορτινός διάκοσμος στο Ενετικό λιμάνι όπου μεταφέρεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το επίκεντρο των εκδηλώσεων. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Μανόλης Κοτσιφάκης, «θα φωταγωγηθούν πάλι τα σκάφη όπως και πέρυσι, θα επεκταθεί ο φωτισμός στα κτήρια μέχρι και πάνω από το λιμεναρχείο, θα μπουν ακόμα πιο εντυπωσιακά στολίδια».

Λόγω των έργων αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς η καθιερωμένη εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους μεταφέρεται σε ένα νεότερο μνημείο της πόλης, στο Ρολόι του Δημοτικού Κήπου. «Θα αλλάξουμε μαζί τη χρονιά βλέποντας το ρολόι να χτυπάει 12 και απολαμβάνοντας μια πρωτότυπη ροκ συναυλία όλοι μαζί» είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιάννης Γιαννακάκης.

Στην εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης τη βραδιά θα πλαισιώσουν η εφηβική χορωδία του δήμου και η φιλαρμονική ορχήστρα ενώ τον τόνο θα δώσει με το πλούσιο ρεπερτόριο του ο Χανιώτης ερμηνευτής Μάνος Μαλαξιανάκης.

Το Μεγάλο Αρσενάλι θα μετατραπεί και φέτος σε εργαστήρι του Άι Βασίλη φιλοξενώντας δράσεις κατασκευών ,παιχνίδια και τέχνες. Ταυτόχρονα διευρύνουν τη λειτουργία τους οι παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες. Το Santa Run επανέρχεται στην περσινή του μορφή, χωρίς παρέλαση, αλλά με τη δημιουργία σάκων για παιδιά που έχουν ανάγκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News