Νέα σοκαριστική μαρτυρία για την παράσυρση της 21χρονης Έμμας - «Το αυτοκίνητο φαινόταν κινούμενη απειλή»

Κρήτη
Νέα σοκαριστική μαρτυρία για την παράσυρση της 21χρονης Έμμας - «Το αυτοκίνητο φαινόταν κινούμενη απειλή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι περιγράφει φοιτήτρια που βρέθηκε στο σημείο του τραγικού συμβάντος

Μια σοκαριστική νέα μαρτυρία για την παράσυρση της 21χρονης Έμμας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το makthess.gr, νεαρή φοιτήτρια που βρέθηκε στο σημείο του τραγικού συμβάντος περιγράφει τις στιγμές πριν και μετά το δυστύχημα.

«Επέστρεφα σπίτι μου με ηλεκτρονικό πατίνι και καθώς κατέβαινα την Δημητρίου Γούναρη, άκουσα από μακριά ένα δυνατό θόρυβο αυτοκινήτου. Ακουγόταν ότι τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, για αυτό και όταν έφτασα στην Εγνατία πάτησα κατευθείαν φρένο γιατί φοβήθηκα. Το αυτοκίνητο φαινόταν κινούμενη απειλή», περιέγραψε.

Όταν σταμάτησε την Εγνατία, η νεαρή φοιτήτρια είδε το αυτοκίνητο να παρασύρει το θύμα.

«Πατώντας φρένο κοίταξα αριστερά μου και είδα το αυτοκίνητο να έχει τινάξει στον αέρα την κοπέλα και να έχει χάσει τον έλεγχο. Ήταν το ίδιο αυτοκίνητο που με έκανε να σταματήσω γιατί φοβήθηκα από τον θόρυβο της ταχύτητας που έτρεχε. Ο οδηγός φαινόταν πως δεν είχε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και είχε χάσει και τον έλεγχο του αυτοκινήτου εντελώς, σκεφτείτε το αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων» είπε η νεαρή κοπέλα.

Όπως υποστήριξε, ο 26χρονος έκανε όπισθεν για να ξεφύγει. «Προφανώς δεν υπήρχαν εμπόδια και έκανε όπισθεν για να φύγει βιαστικός, πάντα χωρίς να ανακάμπτει ταχύτητα ή να σταματάει το αυτοκίνητο. Έτσι όπως έκανε όπισθεν, ενώ η κοπέλα βρισκόταν ήδη χτυπημένη στη μέση του δρόμου, την πάτησε ξανά. Δεν νομίζω να κατάλαβε καν ότι την πάτησε για δεύτερη φορά όπως έφευγε. Άρχισαν όλοι να τρέχουν προς την κοπέλα να την βοηθήσουν και κάποιοι ντελιβεράδες κυνηγούσαν τον οδηγό να τον σταματήσουν που διέφυγε από την Ιασωνίδου. Όλα αυτά έγιναν σε δευτερόλεπτα» πρόσθεσε.

Έχασαν για πάντα την δική τους Έμμα

Ανείπωτη η θλίψη για τους γονείς και την αδελφή της, που έχασαν για πάντα την δική τους Έμμα. Δεν θα δουν ποτέ ξανά το χαμόγελο της, θα ξέρουν όμως πως η καρδιά της εξακολουθεί να χτυπά σε άλλο σώμα. Πως τα ζωτικά όργανα της έδωσαν ζωή σε συνανθρώπους μας. Η υπέρτατη πράξη αγάπης μέσα στον πόνο και την οδύνη τους, γίνεται φάρος και οδηγός, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την δωρεά οργάνων στην ελληνική κοινωνία.

Ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου που αποχαιρέτισε την άτυχη φοιτήτρια, ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχήθηκε στην οικογένεια της να έχει δύναμη να διαχειριστεί την τρομερή απώλεια. «Σε αυτή τη θλιβερή υπόθεση, υπάρχει από τη μια το έγκλημα και οι εγκληματικές συμπεριφορές και από την άλλη μια κατάθεση και μια προσφορά απίστευτης γενναιότητας. Η δωρεά οργάνων στην οποία προέβη η οικογένεια της και που ήταν και επιθυμία της Έμμας, στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα, ένα μήνυμα προσφοράς, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Παρόντες για να συλλυπηθούν στην οικογένεια και στον πατέρα της νεαρής φοιτήτριας ο οποίος είναι εργαζόμενος σε υπηρεσία της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής. Ο τελευταίος μίλησε για το μήνυμα που εκπέμπει η πράξη της δωρεάς οργάνων της 21χρονης σημειώνοντας «πως όλοι καλούμαστε να μιμηθούμε το παράδειγμα αυτό για να σωθούν κι άλλοι συνάνθρωποι μας». Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως «η Περιφέρεια Κρήτης θρηνεί ένα δικό της άνθρωπο, κόρη εργαζομένου, αλλά το παράδειγμα που δίνει με το θάνατο της να δωρίσει τα όργανα της, αποτελεί μια παρακαταθήκη για όλους εμάς».

H καρδιά της 21χρονης Έμμας που έπεσε θύμα τροχαίου και εγκαταλείφθηκε  στη Θεσσαλονίκη σοκάροντας το πανελλήνιο,  μεταμοσχεύθηκε σε μια 40χρονη μητέρα η οποία ήταν στο τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας. Στο μήνυμα της προς την λήπτρια, η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας υπερέβη  τον πόνο της απώλειας του παιδιού της, κάνοντας ακόμη πιο ισχυρή την αξία της δωρεάς. «Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδιά, αλλά γιατί δεν πήρε την οποιαδήποτε καρδιά. Πήρε μια καρδιά ατόφιο χρυσάφι, μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η διαδικασία μεταμόσχευσης των «δώρων ζωής» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το ήπαρ της Έμμας μεταμοσχεύθηκε σε έναν 62χρονο από τα Γρεβενά ενώ δύο γυναίκες, μια 55χρονη στο Λαϊκό και μία 52χρονη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, μπορούν πλέον να ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή,  χάρη στους νεφρούς  της 21χρονης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News