Εγκρίθηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση την Ιεράς Μονής Βωσάκου

Κρήτη
Εγκρίθηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση την Ιεράς Μονής Βωσάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναφέρει σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή

Την προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Βωσάκου ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Η προγραμματική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 57.793,32 Ευρώ θα συναφθεί μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ναού προκειμένου να σταματήσει η φθορά, να επανορθωθούν οι ζημιές του και να επιτευχθεί η αισθητική και μορφολογική αποκατάστασή του.

Το έργο περιλαμβάνει:

- Εξυγίανση θόλου – αντικατάσταση επικεράμωσης στέγης

- Αντικατάσταση λίθινης οριζόντιας υδρορροής

- Αντικατάσταση εξωτερικών – εσωτερικών επιχρισμάτων

- Συντήρηση – καθαρισμός πλακών δαπέδου

- Συντήρηση – βερνικοχρωματισμός κουφωμάτων και σιδεριών

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνάψει με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου προγραμματική σύμβαση για να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις αποκατάστασης στην Ιερά Μονή Βωσάκου. Οι εργασίες, που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο νέο έτος θα αντιμετωπίσουν τις φθορές του ναού και θα αναβαθμίσουν την αισθητική του. Η εργολαβία υλοποιείται στο πλαίσιο προστασίας και ανάδειξης μνημείων του τόπου μας με ιδιαίτερη ιστορική και πνευματική σημασία και αξία, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνονται έρμαια στη φθορά του χρόνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News