Κρήτη

Κιβωτός του Κόσμου: «Είπε την αλήθεια» λέει η παιδαγωγός για τον 19χρονο που κατήγγειλε ασέλγεια

Η παιδαγωγός, στην άλλη άκρη της γραμμης, δεν θελει να πει πολλά. Αναφέρει: «Ό,τι είχα να πω, το έχω πει εκεί που πρέπει. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πουν πράγματα, όμως δεν μπορώ να σας δώσω τα ονόματά τους. Είχα απολυθεί καιρό πριν. Και ακριβώς επειδή ήμουν εκεί που ήμουν, τα παιδιά με εμπιστεύονταν και επειδή ήμουν απομακρυσμένη από τη δομή, μπορούσαν να μου μιλήσουν άνετα»

Η πρώην παιδαγωγός της δομής της Κιβωτού στην Καλαμάτα, την οποία επικαλείται στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Ανηλίκων ο 19χρονος για τις ημέρες και τα έργα του πατρός Αντωνίου, τα οποία αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ», έσπασε τη σιωπή της και μίλησε στο protothema.gr.

Η πρώην υπάλληλος στη δομή της Καλαμάτας επιβεβαιώνει τα όσα εχει πει στην κατάθεσή του το παιδί, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, και υπογραμμίζε: «Το παιδί δεν είπε ψέματα. Δεν είπε κάτι παραπάνω ούτε κάτι λιγότερο, από αυτά τα οποία ήταν η αλήθεια. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

Η παιδαγωγός, στην άλλη άκρη της γραμμης, δεν θελει να πει πολλά. Αναφέρει: «Ό,τι είχα να πω, το έχω πει εκεί που πρέπει. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πουν πράγματα, όμως δεν μπορώ να σας δώσω τα ονόματά τους. Είχα απολυθεί καιρό πριν. Και ακριβώς επειδή ήμουν εκεί που ήμουν, τα παιδιά με εμπιστεύονταν και επειδή ήμουν απομακρυσμένη από τη δομή, μπορούσαν να μου μιλήσουν άνετα».

- Με το παιδί εχετε επαφή; Σας είχε πει κάποια πράγματα. Και συγκεκριμένα στην κατάθεσή του,  αναφέρει τα εξής: «Μιλώντας τηλεφωνικά με πρώην παιδαγωγό της δομής στην Καλαμάτα, στην οποία και είπα για την παρενόχληση από τον πατέρα, μου είπε ότι κάτι είχε υποψιαστεί για μένα, καθώς έβλεπε ότι κλεινόμασταν πολλές ώρες στο δωμάτιο με τον πατέρα Αντώνιο».

- «Το παιδί δεν είπε ψέματα. Δεν είπε κάτι παραπάνω, ούτε κάτι λιγότερο από αυτά τα οποία ήταν η αλήθεια. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

- Είχατε υποψιαστεί πράγματα γι’ αυτό τον άνθρωπο;


- «Δεν θα ήθελα να μιλήσω τηλεφωνικώς, δεν θα ήθελα να πω κάτι. Θέλω να καταλάβετε λίγο και τη θέση μου. Είμαι μάνα με δύο παιδιά, δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, γιατί διαστρεβλώνονται πολλά. Να γίνουν και κάποιες άλλες καταθέσεις και ίσως κάποια στιγμή μιλήσουμε. Στην παρούσα φάση, δεν θα ήθελα να βγει κάτι παραπάνω».

- Έχετε κληθεί από τις αρμόδιες αρχές για να καταθέσετε; Γιατί προφανώς η κατάθεσή σας είναι πολύ σημαντική.

- «Αυτό το γνωρίζουν οι Αρχές. Δεν θα σας απαντήσω. Αν έχω καταθέσει ή δεν έχω καταθέσει, αυτό το γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να το γνωρίζουν».

- Με τον δεκαεννιάχρονο έχετε επαφή;

- «Βεβαίως. Είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά για ό,τι χρειαστούν. Είτε καταθέτουν είτε δεν καταθέτουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι καλά τα παιδιά».

- Ο 19χρονος σε τι κατάσταση βρίσκεται; Γιατί γνωρίζουμε ότι πιέστηκε πολύ για να καταθέσει και να ανοίξει το στόμα του.

- «Λογικό δεν είναι;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια