Κρήτη

Δήμος Ρεθύμνου: Θετική αξιολόγηση απέσπασε ο προγραμματισμός για τα αναπτυξιακά έργα

Στόχος του Δήμου Ρεθύμνης η ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτη 2021-2027

Στο στρατηγικό σχεδιασμό έργων συμβατών με τους άξονες του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης 2021-2027, εργάζεται πυρετωδώς ο Δήμος Ρεθύμνης προκειμένου να καταρτίσει τις προτάσεις του για τις παρεμβάσεις που θα διεκδικήσει, καθώς και τις περιοχές που αυτές αφορούν, να συντάξει τις αναγκαίες μελέτες και να τις υποβάλλει εν συνεχεία στην Περιφέρεια Κρήτης για την ένταξη και χρηματοδότηση υλοποίησής τους.

Στη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, η οποία αφορούσε την προετοιμασία των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που θα υλοποιήσουν οι τέσσερις μητροπολιτικοί Δήμοι της Κρήτης, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε συνεργασία με την Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης κ. Μαρίας Κασσωτάκη και στελεχών της Υπηρεσίας, παρείχε στον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δ.Ρ. κ. Άγγελο Μαλά, τη Δ/ντρια ΤΥΔΡ κ. Πόπη Τζανακάκη και τον Πρ/νο Δ/νσης Προγρ/μού & Ανάπτυξης Δ. Ρ. κ. Ν. Βώβο, αναλυτική ενημέρωση για το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα.

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι μέσω των ΣΒΑΧ θα διανεμηθεί στους 4 Δήμους Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου το ποσό των 73 εκατομμυρίων Ευρώ προκειμένου να εκτελέσουν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, αναπτυξιακά έργα και δράσεις που εστιάζουν: Στο «πρασίνισμα» των πόλεων, την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με την εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ποδηλατόδρομους, ηλεκτροκίνηση, αναπλάσεις δρόμων, κοινοχρήστων χώρων αλλά και με την δημιουργία κοινωνικών δομών και έργων ανάδειξης του πολιτισμού.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ρεθύμνης και τα στελέχη του Δήμου Ρεθύμνης για την τεχνική υποστήριξη που θα παρασχεθεί στο Δήμο από την Περιφέρεια και πρότεινε τον καθορισμό περιοχών παρέμβασης εντός του αστικού ιστού.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, παρουσίασε τις προτάσεις του master plan των έργων που επεξεργάζεται την περίοδο που διανύουμε, ο Δήμος Ρεθύμνης, οι οποίες είναι ενταγμένες στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι προτάσεις έργων που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης στη σύσκεψη, απέσπασαν θετική αξιολόγηση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τη Δ/ντρια της Διαχειριστικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δ.Ρ. ευχαρίστησαν τον κ. Αρναουτάκη και την κα Κασσωτάκη για την εν γένει άριστη συνεργασία που διατηρούν επί σειρά ετών και για την προκείμενη αναλυτική ενημέρωση που τους παρείχαν η οποία συμβάλλεις στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση εκ μέρους τους Δήμου Ρεθύμνης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης 2021-2027.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια