Το Ι.Χ. πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και “θέρισε” την Έμμα - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας για το μοιραίο βράδυ (βίντεο)

Κρήτη
Το Ι.Χ. πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και “θέρισε” την Έμμα - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας για το μοιραίο βράδυ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, Νικόλας Ρουσσόπουλος, μίλησε στο neakriti.gr για το περιστατικό και πως ακριβώς συνέβη

Ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε την αδικοχαμένη Έμμα από τα Χανιά, κινείτο με υπερβολική ταχύτητα και είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματος πριν χτυπήσει την 21χρονη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ.

Αυτό επεσήμανε, μιλώντας στο neakriti.gr και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο δικηγόρος της οικογένειας της εκλιπούσας, κ. Νικόλας Ρουσσόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ουσιαστικά ο 26χρονος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κι εκεί χτύπησε την 21χρονη.

«Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, με βάση τη δικογραφία, προκύπτει ότι πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα, για εμάς άνω των 100 χιλιομέτρων στην περιοχή, και είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου πριν χτυπήσει την άτυχη Έμμα. Ουσιαστικά χτύπησε την άτυχη Έμμα στο αντίθετο ρεύμα», δήλωσε με νόημα ο κ. Ρουσσόπουλος.

«Υπάρχουν τα ίχνη της πλαγιολίσθησης, υπάρχουν τα θραύσματα που έχουν βρεθεί εκεί που βρίσκεται το σημείο της πρόσκρουσης του οχήματος με την άτυχη Έμμα και βεβαίως υπάρχει και η τελική θέση της άτυχης Έμμας κι όλα αυτά έχουν γίνει στο άλλο ρεύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Εξάλλου, ο ισχυρισμός του προφυλακισθέντος 26χρονου ότι η Έμμα πετάχτηκε στον δρόμο καταρρίπτονται από το σχεδιάγραμμα της Τροχαίας Θεσσαλονίκης. «Όχι μόνο δεν πετάχτηκε απότομα, κανονικά είχε διασχίσει το ρεύμα κυκλοφορίας που κινείτο ο δράστης, είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα, το αμάξι άρχισε να διολισθαίνει και τη χτύπησε ουσιαστικά στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας», δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Ο δικηγόρος της χαροκαμένης οικογένειας Καρυωτάκη έκανε λόγο και για τη γενικότερη οδηγική συμπεριφορά του 26χρονου Αλβανού.

«Στην περιφερειακή οδό πάλι έχασε τον έλεγχο. Δηλαδή εκεί που άφησε το αυτοκίνητο, δεν το άφησε επειδή ήθελε να το αφήσει... Αυτός θα εξαφανιζόταν τελείως», επισήμανε ο κ. Ρουσσόπουλος.

«Το αυτοκίνητο τού έφυγε κι έπεσε μες στη συγκεκριμένη πλαγιά. Μάλιστα, ο μάρτυρας που πήγε και τους μάζεψε μαζί με τη συνοδηγό και είδε το αυτοκίνητο, του είπαν ότι έγινε ένα ατύχημα και βοήθησέ μας να το ξαναβγάλουμε στον δρόμο», ανέφερε χθες ο δικηγόρος στην “ΚΡΗΤΗ TV”.

Ο κ. Ρουσσόπουλος αναφέρθηκε και στην κλοπή του ποσού των 1.500 ευρώ μέσα από την τσάντα της 21χρονης Έμμας, από άγνωστο δράστη, την ώρα που η κοπέλα βρισκόταν αιμόφυρτη στον δρόμο.

«Από τη στιγμή που η Έμμα τη στιγμή εκείνη δεν είχε αποβιώσει, η πράξη αυτή είναι κλοπή. Δεν είναι περιύβριση νεκρού ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προκύψει μετά τον θάνατο», ανέφερε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι η κοπέλα είχε το εν λόγω ποσό μέσα σε ροζ τσαντάκι που βρισκόταν εντός της τσάντας της. Η κλοπή καταγγέλθηκε αρμοδίως από την οικογένεια της εκλιπούσας, με τις Αρχές να διερευνούν το συμβάν.

«Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, να δούμε εάν προκύπτει και κάτι από το υλικό των καμερών, γιατί εδώ δε μιλάμε ότι ήταν κάποια σκόρπια χρήματα που τα βρήκε κάποιος από το οδόστρωμα και τα μάζεψε, μιλάμε για ένα τσαντάκι και μάλιστα ροζ χρώματος, που αποτυπώνεται στη μνήμη, και το οποίο κάποιος το αφαίρεσε», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης.

Εξάλλου, ο κ. Ρουσσόπουλος αναφέρθηκε και στα συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνει όλες αυτές τις μέρες η οικογένεια της εκλιπούσας.

«Η Έμμα, και αυτό έχει κάνει τρομερή εντύπωση στην οικογένεια, αντιμετωπίστηκε απ’ όλη την ελληνική κοινωνία σαν δικό τους παιδί. Και είναι συγκινητικά τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που λαμβάνουν», δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Πώς αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της - Η Έμμα είχε συγκινηθεί από την ασθένεια της Αναστασίας

Στο μεταξύ, συγκινεί η ανάρτηση της πρώτης ασθενούς με κυστική ίνωση στην Ελλάδα, η οποία ξύπνησε από την καταστολή. Ο λόγος για την Αναστασία Τασούλα, η οποία μίλησε δημόσια για το πώς έμαθε για την απόφαση της Έμμας, σε ανύποπτο χρόνο, να δωρίσει τα όργανά της σε περίπτωση θανάτου.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό που ώθησε την κοπέλα να προβεί στην εν λόγω απόφαση ήταν μια δημοσίευση της Αναστασίας Τασούλα, η οποία κατάφερε να μείνει στη ζωή μετά από μεταμόσχευση πνευμόνων!

«Στην περίπτωση της Έμμας, σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον υπέροχο άνθρωπο, που μου έλεγε ακριβώς αυτό: “Να ξέρεις, η Έμμα δήλωσε ότι θέλει να δοθούν τα όργανά της σε περίπτωση θανάτου επειδή είχε δει το post σου. Σε ανύποπτο χρόνο, που τελικά είχε πολύ νόημα”. Να πω ότι στέλνω όλη μου την αγάπη, τη ζωή και τη δύναμη στη μαμά, τον μπαμπά, τα αδέρφια της; Θα είναι λίγο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της η κ. Τασούλα.

Εξάλλου, συγκίνηση προκαλεί η αποκάλυψη της Αναστασίας Τασούλα ότι η καρδιά της Έμμας χτυπά πλέον στη γυναίκα που νοσηλευόταν σε διπλανό της δωμάτιο στο Ωνάσειο (πρόκειται για τη 40χρονη γυναίκα που ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης) μέχρι να έρθει το δώρο ζωής από την αδικοχαμένη 21χρονη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News