Κρήτη

ΣΥΡΙΖΑ: «Να λειτουργήσει ξανά το Δημοτικό σχολείο Καστρίου»

Λόγω της παύσης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου του χωριού από το 2010, οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Καστρί του Δήμου Βιάννου αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά μία μεγάλη απόσταση προκειμένου να μεταβούν σε σχολεία των γύρω περιοχών, εκτεθειμένοι στους κινδύνους αυτής της δύσκολης μετακίνησης, οι οποίοι προφανώς και αυξάνονται κατά τους χειμερινούς μήνες

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καστρίου, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.

Λόγω της παύσης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου του χωριού από το 2010, οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Καστρί του Δήμου Βιάννου αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά μία μεγάλη απόσταση προκειμένου να μεταβούν σε σχολεία των γύρω περιοχών, εκτεθειμένοι στους κινδύνους αυτής της δύσκολης μετακίνησης, οι οποίοι προφανώς και αυξάνονται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα αριθμητικά δεδομένα του μαθητικού δυναμικού έχουν αλλάξει σημαντικά από το 2010, καθώς πλέον περίπου 20 μαθήτριες και μαθητές από το Καστρί φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία των γύρω περιοχών. Όπως προκύπτει, το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καστρίου ως 2/θέσιου οργανικά σχολείου, είναι πιο επίκαιρο και πιο ρεαλιστικό από ποτέ.

Δεδομένων των παραπάνω, οι ερωτώντες βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό την επανίδρυση/επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καστρίου Δήμου Βιάννου Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης ως 2/θεσιου οργανικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια