Μοχάμεντ: Συγκλονίζει η ιστορία του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου που έφτασε στην Κρήτη και σήμερα είναι μάγειρας (βίντεο)

Κρήτη
Μοχάμεντ: Συγκλονίζει η ιστορία του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου που έφτασε στην Κρήτη και σήμερα είναι μάγειρας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι πρόσφυγες μιλούν σε πρόσφυγες» ήταν το θέμα ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από την Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου

 

  • Ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο ο Μοχάμεντ έφτασε στην Κρήτη και σήμερα είναι μάγειρας
  • Έκανε τα όνειρά του πραγματικότητα από πρόγραμμα φιλοξενίας ανηλίκων στα Ανώγεια
  • Ο Μοχάμεντ μίλησε για τη ζωή του στην εκδήλωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Ο Μοχάμεντ που έφτασε στην Κρήτη ως ασυνόδευτο ανήλικο και περιπλανήθηκε ως προσφυγόπουλο στα δύσκολα μονοπάτια του ξεριζωμού από την πατρίδα του, σήμερα είναι ένας νέος μάγειρας που συνεχίζει να εκπαιδεύεται, έχοντας καταφέρει να βρει εργασία σε ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας.

Καταφέρνοντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα φιλοξενίας ανηλίκων στα Ανώγεια, δεν άφησε ούτε στιγμή το όνειρό του να πάει πίσω. Και το όνειρο αυτό όπως λέει, είχε δυσκολίες αλλά και πολλή αγάπη, που πήρε από την Κρήτη και τους κρητικούς.

Ο Μοχάμεντ όπως και άλλοι πρόσφυγες, μίλησαν για την εμπειρία τους σε εκδήλωση της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Ανάμεσά τους και η κ. Σιμίν Σατμάν από την Περσία, που έφτασε στη χώρα το 1974 με το σύζυγό της και τις δύο κόρες της 8 και 10 ετών τότε. Τα χρόνια της προσαρμογής, της εκμάθησης της γλώσσας, τα χρόνια που την έφεραν κοντύτερα όπως είπαν με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τίτλο «Οι πρόσφυγες μιλούν με πρόσφυγες» είναι ένας κύκλος συζητήσεων, με στόχο όπως επισημάνθηκε, οι άνθρωποι να εμπνευστούν από τα παραδείγματα και να πιστέψουν ότι αν θέλουν μπορούν να τα καταφέρουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News