ΒΟΑΚ: Βροντοφώναξαν «όχι» στο κλείσιμο του παλαιού κόμβου της Αχλάδας (βίντεο)

Κρήτη
ΒΟΑΚ: Βροντοφώναξαν «όχι» στο κλείσιμο του παλαιού κόμβου της Αχλάδας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες αντιδράσεις κατοίκων στον κόμβο της Αχλάδας επί του ΒΟΑΚ προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο του παλιού κόμβου από τον εργολάβο, όπως προέβλεπε η σχετική μελέτη στο πλαίσιο του αναπτυξιακού έργου των κόμβων σε Αγία Πελαγία και Αχλάδα
  • Κόκκινο πανί για τους κατοίκους που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην δικαίωση
  • Θέτουν θέματα προσβασιμότηταας και απίστευτη ταλαιπωρία
  • Το κλείσιμο του κόμβου θέτει ζήτημα και για την πολιτική προστασία λένε οι κάτοικοι

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στον κόμβο της Αχλάδας οι οποίοι αντιδρούν στο κλείσιμό του επί του Βόρειου Οδικού Άξονα, όπως προβλέπει η αρχική μελέτη, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του αναπτυξιακού έργου των κόμβων σε Αγία Πελαγία και Αχλάδα. 

Ειδικότερα, δημότες και επαγγελματίες έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στον κόμβο της Αχλάδας προκειμένου να αποτρέψουν ενέργειες τοποθέτησης μπαρών από τον εργολάβο, ο οποίος έχει τη συμβατική υποχρέωση να κλείσει το επίμαχο σημείο. 

Στην περιοχή βρέθηκε τόσο ο δήμαρχος Μαλεβιζίου όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη άμεσης εξασφάλισης χρηματοδότησης προκειμένου να τρέξει η διαγωνιστική διαδικασία, λίγες ημέρες μετά την παραλαβή της μελέτης από το υπουργείο για την κατασκευή κόμβου στην περιοχή, έργο που θα διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς. 

Πέρα από τα προβλήματα προσβασιμότητας και ταλαιπωρίας στην ευρύτερη περιοχή, κάτοικοι και επαγγελματίες θέτουν ζητήματα πολιτικής προστασίας, μετά και τη φονική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, η Περιφέρεια Κρήτης παρέλαβε από το αρμόδιο υπουργείο τη μελέτη για τη μετατροπή του ημικόμβου της Αχλάδας σε πλήρη κόμβο, διεκδικώντας κονδύλια προκειμένου ώστε να τρέξουν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίηση του. 

Μέχρι την δρομολόγηση και κατασκευή του νέου έργου, ο κόμβος της Αχλάδας δεν πρέπει να κλείσει, τόνισαν κάτοικοι και επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να βάλουν φραγμό στον σχεδιασμό για το κλείσιμο του κόμβου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News