Μερική κύρωση των δασικών χαρτών αλλά μόνο στα Χανιά (βίντεο)

Κρήτη
Μερική κύρωση των δασικών χαρτών αλλά μόνο στα Χανιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρώθηκε μερικώς ο αναρτημένος δασικός χάρτης στα Χανιά - Αφορά εκτάσεις για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις

Το πρώτο μεγάλο βήμα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Χανίων έγινε με την μερική κύρωση του αναρτημένου δασικού χάρτη από τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών, η απόφαση δημοσιεύθηκε στο Φύλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 28 Νοεμβρίου και αναρτήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης στην ενότητα «Δασικοί χάρτες» ενώ εντός των επόμενων ημερών θα είναι διαθέσιμος και στους ιστότοπους του δασαρχείου και του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Ο δασικός χάρτης κυρώθηκε με βάση τις εκτάσεις για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις. Έτσι, όσοι ιδιοκτήτες δουν τις ιδιοκτησίες τους να έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές ,θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα στην αρμόδια δασική υπηρεσία. Το θέμα, που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες γης αλλά και επαγγελματίες, μετά και την οριστική λήξη του δικαιώματος υποβολής αίτησης αντίρρησης ή πρόδηλου σφάλματος, οδεύει προς την οριστικοποίηση. 

 

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη μιλώντας στo neakriti.gr εξήγησε ότι «η μερική κύρωση είναι χωρική. Αφορά αφορά εκτάσεις για τις οποίες δεν έχουν ασκηθεί αντιρρήσεις. Δηλαδή, όπου δεν ασκήθηκε αντίρρηση, ο χάρτης κυρώθηκε γεωγραφικά, χωρικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News