Εργατικό ατύχημα: Εξπρές από την Επιτροπή ύστερα από 12 μήνες αναμονή - Παρέμβαση του κεντρικού ΕΦΚΑ μέσω του neakriti.gr

Κρήτη
Εργατικό ατύχημα: Εξπρές από την Επιτροπή ύστερα από 12 μήνες αναμονή - Παρέμβαση του κεντρικού ΕΦΚΑ μέσω του neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσο ενδιαφέρον της κεντρικής διοίκησης του ΕΦΚΑ μετά το δικό μας δημοσίευμα - Επικοινώνησαν μαζί του και δεσμεύτηκαν ότι θα περάσει σύντομα από επιτροπή

Έπιασε τόπο το χθεσινό δημοσίευμα του neakriti.gr για τον οικοδόμο του Ηρακλείου, που περιμένει πάνω από έναν χρόνο χωρίς να τον έχουν ακόμα καλέσει μέχρι σήμερα να περάσει από επιτροπή, παρά το σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε. Σήμερα λοιπόν, από την κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ στην Αθήνα με την υπογραφή της Χριστίνας Πολατίδη - Διεύθυνση Διοίκησης /Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας, ελάβαμε το εξής μήνυμα:

"Με αφορμή δημοσίευμα που υπογράφετε με τίτλο: Περιμένει ένα χρόνο να περάσει απο επιτροπή και προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ να μπορέσουν να διερευνήσουν την εν λόγω υπόθεση, σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα ασφαλιστικά στοιχεία του αναγνώστη σας (ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο) ή κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας".

Αφού επικοινωνήσαμε πρώτα με τον οικοδόμο και ελάβαμε τη σύμφωνη γνώμη του, στείλαμε στην κ. Πολατίδη τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

Αμέσως, από την κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, ο οικογενειάρχης βιοπαλαιστής, δέχτηκε τηλεφώνημα, με τους υπεύθυνους να τον διαβεβαιώνουν ότι θα επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τον ΕΦΚΑ στην Κρήτη και θα ειδοποιηθεί σύντομα προκειμένου να περάσει επιτέλους από την επιτροπή και να λάβει την αποζημίωση του.

Ο άνθρωπος αυτός, είχε πέσει από μεγάλο ύψος από σκάλα στην οικοδομή που δούλευε στις 5 Οκτωβρίου του 2021 και είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα. Έσπασε το ένα του πόδι και στο άλλο χρειάστηκε να του περάσουν λάμα με έξι βίδες! Για τέσσερις μήνες ο οικοδόμος ήταν σε ακινησία στο κρεβάτι, μην μπορώντας να κάνει ούτε ένα μεροκάματο για να ζήσει τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Έκτοτε μόνο κάποιες υποσχέσεις είχε λάβει, αλλά ουδέποτε τον ειδοποίησαν να περάσει από επιτροπή.

Το αντίθετο μάλιστα...Του έλεγαν να κάνει...υπομονή, γιατί εκκρεμούν πάρα πολλές περιπτώσεις από το...2019 μέχρι και το 2020!

Είναι χαρακτηριστική και η καταγγελία του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου Γιάννη Γωνιανάκη στο neakriti.gr, ότι λόγω συνεχούς αποδυνάμωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στην Κρήτη, υπάρχουν ακόμα και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, όπως και ατυχήματα με μόνιμες αναπηρίες, που δεν έχουν "περάσει" από την περίφημη επιτροπή, για να αποζημιωθούν τα θύματα. Βέβαια, όπως λέει και ο Γιάννης Γωνιανάκης, μιλάμε για τον κρατικό μηχανισμό που μια χαρά εισπράττει αμέσως τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Και συνολικότερα με αυτόματο τρόπο εισπράττει ό,τι πρόκειται να εισπράξει, όταν όμως πρέπει να πληρώσει, τότε μπορεί να κάνει ακόμα και χρόνια να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον πολίτη και εν προκειμένω απέναντι στον εργαζόμενο. Και τέλος, τίθεται και το εύλογο ερώτημα: Ρωτάει κανείς όλους αυτούς τους ανθρώπους, πώς τα βγάζουν πέρα, στο διάστημα εκείνο που δεν μπορούν να δουλέψουν, χωρίς να έχουν πάρει και τα χρήματα της αποζημίωσης;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News