Υπόθεση σοκ στο Ηράκλειο: Η κατάρα της γιαγιάς που της βίασαν το εγγόνι (βίντεο)

Κρήτη
Υπόθεση σοκ στο Ηράκλειο: Η κατάρα της γιαγιάς που της βίασαν το εγγόνι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι περιγραφές της γιαγιάς για τον βιασμό του ανήλικου εγγονού της

 

  • Πάγωσαν ακόμα και οι δικαστές από τις περιγραφές της γιαγιάς
  • Βίαζε το ανήλικο αγόρι και το ωθούσε να συνευρίσκεται ερωτικά και με άλλα άτομα
  • 12 χρόνια σε δεύτερο βαθμό για τον θείο - βιαστή

Ένοχος - και στο Εφετείο - κρίθηκε χθες ο 62χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά ένα ανήλικο αγόρι -με το οποίο είχαν μακρινή συγγένεια-, πριν από μερικά χρόνια, σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

Παρά το ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ξανά ότι είναι αθώος, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχο τον 62χρονο, στον οποίο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, κατά συγχώνευση.

Η γιαγιά του ανήλικου, που ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσε το παιδί από πολύ μικρή ηλικία, μίλησε στο neakriti.gr, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Η 79χρονη γυναίκα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι συγγενείς του κατηγορούμενου τον υπερασπίζονταν, κάνοντας ακόμη λόγο για προσπάθεια να  τη «βγάλουν ακατάλληλη και το παιδί ότι ήτανε τρελό. Ωστόσο, σήμερα έλαμψε η αλήθεια!».

Η φρικιαστική υπόθεση είχε έρθει στο «φως» μετά από καταγγελία που έκανε η πριν από μερικά χρόνια η γιαγιά του παιδιού. Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο μικρός φέρεται να κακοποιείτο σεξουαλικά από τον 62χρονο -σήμερα- μακρινό συγγενή του, από το 2016 έως το 2018, κατά το χρονικό διάστημα που το παιδί ήταν 9 έως 11 ετών.

Ο ανήλικος αποκάλυψε στη γιαγιά του τα όσα φέρεται να βίωνε, όταν εκείνη είχε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο κι έπρεπε να λείψει για μερικές ημέρες από κοντά του.

«Έλεος να μην τους εδώσει ο Θεός!»

«Έλεος να μην τους εδώσει ο Θεός!» ανέφερε χθες, μεταξύ άλλων, στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV η 79χρονη. «Αυτό το κάθαρμα πλησίασε τον πιτσιρικά, τον εγγονό μου, του έλεγε ότι τα «παιδιά τα εγγόνια μου τα κάνω και τα κάνε μπροστά του».

Σύμφωνα με την ηλικιωμένη γυναίκα, ο εγγονός της της είχε πει «Αυτά όλα γιαγιά δεν σου τα μαρτυρούσα γιατί είπε ότι θα μας εκάψει το σπίτι, ότι θα μας εσκοτώσει, ότι θα σκοτώσει τον μπαμπά μου κι εγώ είμαι ορφανό».

«Κι έτσι το παιδί μου είπε ο τάδες μου ήκανε αυτό το πράγμα και τα εγγόνια του μαζί, με πήγαινε σε στάβλους, με πήγαινε στο νεκροταφείο…» ανέφερε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV η γιαγιά του παιδιού.

Εξάλλου, σύμφωνα με την 79χρονη, ο εγγονός της είναι πλέον «σε καλή κατάσταση, αλλά ποτέ δεν θα φύγει από την ψυχή του ο πόνος, ορφανό χωρίς μανούλα...». Ας σημειωθεί ότι η γιαγιά εμφανίστηκε εξοργισμένη με τον 62χρονο, αναφέροντας: «Να καεί η οικογένειά του απου ήθελε και σήμερα να με συκοφαντήσει!».

Οι καταγγελίες σε βάρος του 62χρονου περιλάμβαναν , μεταξύ άλλων, πράξεις βιασμού σε βάρος του παιδιού με τη συμμετοχή και άλλων ανδρών. Επισημαίνεται ότι το παιδί είχε απομακρυνθεί -με απόφαση των αρμόδιων Αρχών- από τη μητέρα του, όταν βρισκόταν σε νηπιακή ηλικία. Οι καταγγελίες σε βάρος του 62χρονου περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, πράξεις βιασμού σε βάρος του παιδιού με τη συμμετοχή και άλλων ανδρών. Επισημαίνεται ότι το παιδί είχε απομακρυνθεί -με απόφαση των αρμόδιων Αρχών- από τη μητέρα του, όταν βρισκόταν σε νηπιακή ηλικία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο. Μετά από διακοπή μερικών εβδομάδων, η δίκη ολοκληρώθηκε χθες: Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε εκ νέου ένοχο τον 62χρονο άνδρα.

Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση περί ενοχής του κατηγορουμένου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 62χρονο και τελικά του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών (εκτιτέα τα 15 έτη).

Επισημαίνεται ότι η οικογένεια του κατηγορούμενου στέκεται στο πλευρό του, εμμένοντας στο ότι ο άνθρωπός τους είναι αθώος και βρίσκεται άδικα στη φυλακή. Χθες, στο άκουσμα της καταδικαστικής σε βάρος του συζύγου της απόφαση, η γυναίκα του 62χρονου φώναξε απευθυνόμενη στην Έδρα ότι ο άνδρας της είναι «αθώος!». Αμέσως μετά η γυναίκα απομακρύνθηκε από αστυνομικούς από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Η ακροαματική διαδικασία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε ξεκινήσει στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου με την κατάθεση της γιαγιάς του παθόντος, η οποία περιέγραψε ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών τα όσα φέρεται να είχε βιώσει το εγγονάκι της.

Αποτροπιασμός στο ακροατήριο

Η κατάθεση της ηλικιωμένης γυναίκας διήρκησε περίπου δυο με τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της γιαγιάς από το δικαστήριο, ουκ ολίγες φορές προκλήθηκε αποτροπιασμός στο ακροατήριο από τα όσα φρικώδη περιγράφονταν μέσω της κατάθεσης της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιαγιά του παιδιού κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των οικείων του ανήλικου και απειλώντας τον ότι θα κάνει κακό στον πατέρα του και στην οικογένειά του, τον εξανάγκαζε να σιωπά στις αρρωστημένες τους ορέξεις που περιλάμβαναν από ασελγείς πράξεις, βιασμό και κτηνοβασία, μέχρι βιασμό από άλλους άνδρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα φρικώδη φέρεται να βίωνε ο ανήλικος, τα κατέγραφε σε ημερολόγιο.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση, ο 62χρονος εξέφρασε τη δυσφορία του για όσα ανέφερε η γιαγιά του παιδιού, χαρακτηρίζοντας ως ψέματα τα λεγόμενά της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News