Στην ενορία Αρχοντικής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος

Κρήτη
Στην ενορία Αρχοντικής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου της Ενορίας Αρχοντικής της Ιεράς Μητροπόλεώς, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά

Το πρωί της Κυριακής, 27ης Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου της Ενορίας Αρχοντικής της Ιεράς Μητροπόλεώς , την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη ποιμαντική του επίσκεψη στην Ενορία αυτή και συνεχάρη τον καλό Εφημέριό της, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γαλεράκη, πολύτιμο συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Διευθυντή στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Μητροπόλεως.

Ο Επίσκοπός, ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για την καρδιακή συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία.

Από την πλευρά του, ο Εφημέριος π. Γεώργιος προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο με θερμούς λόγους και του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας ένα ζεύγος Αρχιερατικών Δικηροτρικήρων.

Επίσης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχοντικής προσέφερε στον Μητροπολίτης μας καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αρχοντικής, προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους ανθρώπους και στη συνέχεια πλούσια τράπεζα στην οικία του κ. Πλαστήρα Βοσκάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News