Νέες «ριπές» Σημανδηράκη κατά Αυγενάκη για το κολυμβητήριο στα Χανιά - Στον «αερα» 3.000 παιδιά!

Κρήτη
Νέες «ριπές» Σημανδηράκη κατά Αυγενάκη για το κολυμβητήριο στα Χανιά - Στον «αερα» 3.000 παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μελέτη του κολυμβητηρίου έχει ολοκληρωθεί, αλλά ο κ. Αυγενάκης ζητά συμπληρωματικές μελέτες - Ο Δήμος Χανίων έχει το μέγεθος, αλλά και την πολιτική βούληση να λειτουργήσει το κολυμβητήριο», σημειώνει ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, καταλογίζοντας ευθύνες και σαφέστατη έλλειψη πολιτικής βούλήσης από την πλευρά του υφυπουργού για τα κολυμβητήρια στην πόλη

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξαπέλυσε νέες «ριπές» κατά του υφυπουργού Πολιτισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο δήμαρχος Χανίων, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, επανέλαβε τον προβληματισμό του, αλλά και τη μεγάλη αγανάκτηση, με αφορμή της «βαλτωμένες», όπως είπε, αθλητικές υποδομές στα Χανιά.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα κολυμβητήρια στο Ακρωτήρι και στη Νέα Χώρα στα Χανιά, δύο έργα για τα οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον προσωπικά και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δήμαρχος Χανίων ήταν ξεκάθαρος: «Στις διεκδικήσεις για το κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου, η υπόθεση φαίνεται πως έχει βαλτώσει και αναμένουμε τις απαντήσεις - αν όχι εξηγήσεις - από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει. Αναμένουμε επίσης με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αν και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου Χανίων, την εξέλιξη της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα», είπε δηκτικά ο κ. Σημανδηράκης

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Χανίων τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις ως προς την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου της πόλης, καθώς επίσης και για την «παύση» των όποιων ενεργειών για το κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου: «Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ευελιξία, δεν υπάρχει η απαιτούμενη αποτελεσματικότητα για θέμα που αφορούν χιλιάδες Χανιώτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Σημανδηράκης καταλόγισε ευθύνες έκανε λόγο για σαφέστατη έλλειψη πολιτικής βούλήσης από την πλευρά του υφυπουργού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για να λάβει μέτρα καθώς μένουν μετέωρα πάνω από 3.000 παιδιά που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο, σε μια πόλη που έχει τεράστια παράδοση όχι μόνο στην κολύμβηση, αλλά και στα αθλήματα του υγρού στίβου, όπως η υδατοσφαίριση. Μάλιστα, παρά τις εξαγγελλίες Αυγενάκη από τα Χανιά, όλα όσα ειπώθηκαν παρέμειναν στα χαρτιά, με οικογένειες που ζουν στην πόλη να εκφράζουν την απόγνωση και την απογοήτευσλή τους για αυτή την εξέλιξη, αλλά και για το γεγονός ότι τόσο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όσο και ο υφυπουργός, αντιμετωπίζουν τα Χανιωτόπουλα ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας.

Φανερά ενοχλημένος ο δήμαρχος Χανίων για τους χειρισμούς Αυγενάκη τόνισε ότι: «Δεν έχουμε παρέμβει εκεί που δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Ούτε στο κολυμβητλήριο στην Νέα Χώρα ούτε σε αυτό του Ακρωτηρίου. Το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας είναι ευθήνη του ΝΟΧ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι  είναι ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, δυσεπίλυτος γρίφος, ο οποίος δεν οδεύει προς τη λύση του».

Ο κ. Σημανδηράκης αφήνοντας μια ακόμα αιχμή για τον κ. Αυγενάκη είπε ότι «Συνολικά δεν μας τιμά όλους όσοι ασχολούμαστε και έχουμε δημόσιο λόγο αυτή η κατάσταση. Θα μπορούσε ο κ Αυγενάκης να έχει δημοπρατήσει το συγκεκριμένο κολυμβητήριο στην Νέα Χώρα, εφόσον -όπως λέει- επιθυμεί να δοθούν απαντήσεις σε όλους αυτούς τους γονείς, αλλά και τους μικρούς αθλητές. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει συμβεί», είπε.

Αναφορικά με την ωρίμανση των μελετών και τη διαχείριση του έργου μετά από την ολοκλήρωσή του, ο δήμαρχος άφησε αιχμές ως προς τις συμπληρωματικές μελέτες που ζητά ο κ. Αυγενάκης. Όπως είπε, «η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και ο Αυγενάκης ζητά συμπληρωματικές μελέτες. Ο Δήμος Χανίων έχει το μέγεθος, αλλά και την πολιτική βούληση να λειτουργήσει το κολυμβητήριο». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Σημανδηρακής, το συγκεκριμένο κολυμβητήριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δημοτικό. «Αλλωστε τα κολυμβητήρια διοικούνται καλύτερα από τους δήμους από εκείνα που διοικούνται από το υπουργείο αθλητισμού», είπε με νόημα ο δήμαρχος της πόλης.

Εκφράζοντας την ενόχληση του ο δήμαρχος Χανίων καταλόγισε και πολιτικές ευθύνες στον Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς το θέμα των Χανίων δεν το έχει ιεραρχήσει ψηλά στην ατζέντα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης, παρά τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που έχει δώσει, αλλά και το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει εκφράσει κατά το παρελθόν ο πρωθυπουργός. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «η λογική να δίνονται αθλητικά κέντρα σε δήμους και καποια να μην δίνονται δεν αντέχεται. Είναι σαν να δίνει το υπουργείο Παιδείας ορισμένα σχολεία σε δήμους και κάποια να μην τα δίνει. Τα συμπεράσμα δικά σας». 

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα έχουν τοποθετηθεί μιλώντας στο neakriti.gr κυβερνητικές πηγές στο Μαξίμου, αναφέροντας πως ο Χανιώτης πρωθυπουργός παρακολουθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο κ. Αυγενάκης δεν έχουν δώσει λύση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News