ΕΦΚΑ: Μεγάλη η μάχη για τις 2.000 εκκρεμείς υποθέσεις συντάξεων στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
ΕΦΚΑ: Μεγάλη η μάχη για τις 2.000 εκκρεμείς υποθέσεις συντάξεων στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο βρέθηκε και ο Κρητικός project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις και οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης ο οποίος υποσχέθηκε λύση για τις 1.000 περιπτώσεις που σύμφωνα με το σύστημα δεν θεμελιώνουν δικαίωμα και παραμένουν «στον αέρα» από το 2021

Μάχη με τις εκκρεμείς συντάξεις δίνει ο ΕΦΚΑ, καθώς στο νησί μας παραμένουν ανοιχτές 2.000 υποθέσεις και υπάρχει μικρή υστέρηση όπως παραδέχτηκε από την Κρήτη, ο διοικητής Παναγιώτης Δουφεξής, ο οποίος δεσμεύτηκε για επίσπευση των διαδικασιών.

Ο Κρητικός project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις και οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, βρέθηκε στο Ηράκλειο και υποσχέθηκε λύση για τις 1.000 περιπτώσεις που σύμφωνα με το σύστημα δεν θεμελιώνουν δικαίωμα και παραμένουν «στον αέρα» από το 2021.

Προσπάθεια γίνεται και για την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό.

2.000… στην αναμονή

Εκρηκτικό παραμένει το πρόβλημα για χιλιάδες Κρητικούς που περιμένουν μάταια να τους δοθεί σύνταξη εν μέσω μάλιστα δύσκολων οικονομικών συνθηκών , ενώ η υπόθεσή τους εκκρεμεί εδώ και καιρό. Για το πρόβλημα είναι ενήμερος ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στο νησί.  Ο κ.Δουφεξής έκανε λόγο για 2.000 ωστόσο σύμφωνα με τους Κρητικούς είναι πολλές περισσότερες. (υστέρηση στην Κρήτη - 2000 εκκρεμείς συντάξεις)

Ενδεικτικό είναι μάλιστα ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις οι οποίες εξετάζονται εξονυχιστικά καθώς υπάρχουν σοβαρά εμπόδια τα οποία προσπαθεί το προσωπικό να αντιμετωπίσει ώστε να κλείσουν οι παλιές υποθέσεις. (15 περιπτώσεις από το 21’)

Τον διοικητή του ΕΦΚΑ που επισκέφθηκε την Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Αλικαρνασσού συνόδευσε ο Κρητικός project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις και οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής μιας ομάδας η οποία καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό των δύσκολων περιπτώσεων σε όλη τη χώρα, οι οποίες παραμένουν σδτα συρτάρια, είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες. (8.500 στην Ελλάδα, οι 1000 στην Κρήτη)

Πάντως όπως έχει ανακοινωθεί οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σηκώνουν μανίκια ώστε να περάσει ο ενιαίος φοράς στη νέα εποχή με απονομή συντάξεων μέσα σε λίγους μήνες. (και στην Κρήτη)

Με την σοβαρή υποστελέχωση να αποτελεί «αγκάθι» για τις υπηρεσίες στην Κρήτη και οδηγεί στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, ο διοικητής του ΕΦΚΑ υποσχέθηκε καλύτερες μέρες, αν και όπως διευκρίνισε, ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες στις προσλήψεις.

Φωτογραφία: Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News