Κρήτη

Ηράκλειο: Ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές οι εμποροϋπάλληλοι

Ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής μέλη της Ένωσης Ιδιωτιών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, μαζί με εργαζομένους ξεκινώντας την κινητοποίηση αντιδρώντας στο άνοιγμα των επιχειρήσεων τις Κυριακές.

«Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας, δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας», είναι το μήνυμα ενώ στο πανό γράφουν «Μισθός για δέκα μέρες καλάθι κοροϊδία θέλουμε αυξήσει και Κυριακή Αργία».

«Τι άλλο θα σκεφτούν ακόμη;»

Είναι δε πολύ χαρακτηριστική η ανακοίνωση των ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου: «“Λευκή Νύχτα”, Black Friday, Cyber Monday, άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης! Τι άλλο θα σκεφτούν οι μεγαλέμποροι με τις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους για να μας ξεζουμίσουν και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους; Τίποτα δε μας εκπλήσσει πια μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων αρχικά την Κυριακή 6 Νοέμβρη, και μετά από απανωτές αποφάσεις και αλλαγές λόγω της κακοκαιρίας και του μαραθωνίου κατέληξε τελικά στην Κυριακή 27 Νοέμβρη».

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πανελλαδικά διεκδικούν:

- Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργασίμου χρόνου. Καθορισμένο ωράριο με βάση τη Συλλογική Σύμβαση.

- Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.

- Αυστηρό καθορισμό πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

- Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.

- Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.

- Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

- Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια