Κρήτη: Τραγέλαφος η υλοποίηση πρωτοκόλλων κατεδάφισης - Κίνδυνος διάλυσης της εργολαβίας (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Τραγέλαφος η υλοποίηση πρωτοκόλλων κατεδάφισης - Κίνδυνος διάλυσης της εργολαβίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι κατεδαφίσεις οι οποίες παραμένουν παγωμένες εδώ και δύο χρόνια

Σε τραγέλαφο έχει εξελιχθεί η υλοποίηση κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία, με φόντο τη νέα αναστολή πρόκληση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης ζητά την άμεση κατεδάφισης τους, μέσω επιστολής που απέστειλε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως τονίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο, η νέα αυτή αναβολή έρχεται στον απόηχο της βιβλικής καταστροφής στους Δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας που ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο όλη την παθογένεια των αυθαίρετων καταπατήσεων.

Τα δύο τελευταία χρόνια εκατοντάδες πρωτόκολλα κατεδάφισης πάγωσαν στο νησί μας, ενώ υπαρκτός είναι ο κίνδυνος διάλυσης της εργολαβίας, όπως παραδέχεται η Μαρία Κοζυράκη.

«Υπάρχει περίπτωση μετά από κάποια ελάχιστα πρωτόκολλα που μπορούμε να κάνουμε για αυτό και συντηρούμε αυτή την εργολαβία εδώ και 2 χρόνια με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει περίπτωση να την διαλύσουνε. Ο εργολάβος έχει δεσμευτεί και έχει αντιδράσει έντονα. Είχαμε στείλει μια εκτίμηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος ότι θα μπορούσαμε να επέμβουμε σε περίπου 100-120 πρωτόκολλα κατεδάφισης, τώρα έχουμε κάνει 4», ανέφερε η κ. Κοζυράκη.  

Ο Γιώργος Ταβερναράκης αναφέρθηκε στις καταπατήσεις και αυθαιρεσίες που έχουν αλλάξει το φυσικό ανάγλυφο περιοχών με αποτέλεσμα να καθίστανται ευάλωτες αρκετές περιοχές και χωρίς καμία θωράκιση σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, τονίζοντας την ανάγκη υλοποίησης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News