Κρήτη

Θλιβερά πρωτεία για τα Χανιά σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας - Έξαρση στην Κρήτη (βίντεο)

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις που έχει κληθεί να διαχειριστεί από τις αρχές Οκτώβρη οπότε και συστάθηκε μέχρι σήμερα, το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων

Αύξηση της ενδοιοικογενειακής βίας, της γυναικείας και της παιδικής κακοποίησης αλλά και των περιπτώσεων σχολικού εκφοβισμού καταγράφουν μετά την πανδημία τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με την Ελλάδα και την Κρήτη να μην αποτελούν εξαίρεση. Τα Χανιά μάλιστα διεκδικούν τα θλιβερά πρωτεία μαζί με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως εξηγεί στο Neakriti.gr η υπαστυνόμος Α΄- Προϊσταμένη Γραφείου Ενδοοικογενειακής βίας Χανίων, Ελένη Βιγλάκη: «Μετά την πανδημία έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση των περιστατικών .Η πανδημία βρήκε την οικογένεια μέσα σε ένα σπίτι μαζί με τα παιδιά οπότε δεν υπήρχε διαχείριση σ αυτό το κομμάτι και έχουμε έξαρση των περιστατικών.»

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις που έχει κληθεί να διαχειριστεί από τις αρχές Οκτώβρη οπότε και συστάθηκε μέχρι σήμερα, το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.   

Συνεχίζοντας η κ. Βιγλάκη εξήγησε:

«Εμείς στο χρόνο που λειτουργούμε έχουμε άνω των 60 περιστατικών .Τα στατιστικά της Κρήτης είναι γύρω στα 860 το πρώτο δεκάμηνο του έτους οπότε έχουμε μεγάλη έξαρση του φαινομένου.»  

Ανάμεσα στα δεκάδες περιστατικά που αφορούν πάντα σε ψυχολογική και σωματική βία, λιγότερα πλην όμως υπαρκτά είναι αυτά στα οποία τα θύματα είναι άνδρες και ηλικιωμένοι.

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση της ίδιας της κοινωνίας.

Οι «Όψεις της Ενδοοικογενειακής Βίας» παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που οργάνωσε ο δήμος Χανίων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, . 

(φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια