Καθοριστικός ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς στη στήριξη της χανιώτικης επιχειρηματικότητας (βίντεο)

Κρήτη
Καθοριστικός ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς στη στήριξη της χανιώτικης επιχειρηματικότητας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση στελεχών της Τράπεζας με τις διοικήσεις των επιμελητηρίων

Ευοίωνες μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δημιουργώντας προϋποθέσεις για ανοδική πορεία της επιχειρηματικότητας, τόνισαν κορυφαία στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στη συνάντηση τους στα Χανιά με τις διοικήσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του ΤΕΕ. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών τους στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου εξέφρασε το ενδιαφέρον του Ομίλου για την στήριξη των επιχειρηματιών του νησιού μέσα από κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς:

«Το βασικό στοιχείο εδώ είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να εξυπηρετήσεις τον πελάτη, είναι να τον αφουγκραστείς προσεκτικά για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που ζητεί και η δική μας δουλειά δεν είναι να πουλήσουμε αλλά να διαμορφώσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να αντιμετωπίζουν αυτές τις ανάγκες του.»  

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς εκτίμησε ότι το 2023 θα γίνουν ορατά τα αποτελέσματα των δυνατοτήτων που ανοίγονται μέσα από τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Προσθέτοντας ο κ. Χατζηνικολάου εξήγησε:

«Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη χώρα και διοχετεύεται μέσω των τραπεζών. Λοιπόν υπάρχει κάθε κίνητρο για μας να συμμετέχουμε δυναμικά. Και ενώ αυτό το πρόγραμμα άρχισε από το 2021, το 2022 το είδαμε να ανδρώνεται.»  

Για την περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού και του αγροδιατροφικού τομέα στην Κρήτη η Τράπεζα Πειραιώς έχει σχεδιάσει συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία ανταποκρίνονται και καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες, με τον κ. Χατζηνικολάου να δηλώνει σχετικά:

«Κατ αρχήν το πρόγραμμα το rrf κινείται κυρίως προς πράσινες επενδύσεις ,ψηφιακές επενδύσεις και πολλοί από τους τομείς στους οποίους η Κρήτη πρωτοστατεί όπως ο τουρισμός και ο αγροδιατροφικός τομέας είναι σίγουρα μέρος αυτών των προγραμμάτων.»

Χρηματοδοτώντας προγράμματα για κάθε τομέα της ελληνικής οικονομίας η διοίκηση της της Τράπεζας Πειραιώς διά του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της, διαβεβαίωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της  μετάβασης στην πράσινη  οικονομία.  

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News