Στο Άμστερνταμ, στη Νέα Υόρκη και στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος Ρεθύμνης

Κρήτη
Στο Άμστερνταμ, στη Νέα Υόρκη και στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος Ρεθύμνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επόμενο σταθμό και αγορά - στόχο αποτελεί η Πολωνία, όπου ο Δήμος Ρεθύμνης θα συμμετάσχει στο Greek Tourism B2B Workshop, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2022

O Δήμος Ρεθύμνης, συνεχίζοντας την προσέγγιση νέων και δυναμικών αγορών με στοχευμένες δράσεις, συμμετείχε στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων και τουριστικοί πράκτορες του Άμστερνταμ, με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις.

Ο Δήμος Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βαγγέλη Αρχοντάκη από το Τμήμα Τουρισμού και στις προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις, παρουσιάστηκε στους Ολλανδούς το «Ρέθυμνο 12 μήνες», οι τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρονται όλον τον χρόνο, η ετήσια ατζέντα πολιτιστικών-αθλητικών και άλλων δράσεων, ενώ δόθηκαν τσάντες με πληροφοριακό υλικό για το Ρέθυμνο και παρουσιάστηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό από τον Σύλλογο Ξενοδόχων, την Αντιπεριφέρεια και άλλους Δήμους του Νομού Ρεθύμνης.

Με δεδομένο ότι οι Ολλανδοί αγαπούν την Κρητική Γαστρονομία και είναι λάτρεις της φύσης και λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ του σύγχρονου Ολλανδού επισκέπτη (οι αεροπορικές μετακινήσεις αποτελούν τον κύριο μέσο για το κλείσιμο των διακοπών, τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία κλείνονται σε ένα πακέτο, οι καλοκαιρινές διακοπές παραλίας παραμένουν οι πιο δημοφιλείς διακοπές, κατά ΜΟ καταναλώνει περίπου 2.000 ευρώ για τις διακοπές του και συνήθως κάνει κράτηση για δύο άτομα, ο ΜΟ διάρκειας των διακοπών του είναι 11 ημέρες, για τις οποίες κάνει κράτηση τρεις μήνες πριν), ο Δήμος Ρεθύμνης προγραμματίζει οργάνωση fam trip το επόμενο φθινόπωρο για προβολή εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, ώστε να εμπλουτιστεί ο παραδοσιακός Θαλάσσιος Τουρισμός, καθώς και συμμετοχή σε ποδηλατικές δράσεις σε μεγάλες πόλεις της Ολλανδίας, στοχευμένες δράσεις ηλεκτρονικής προβολής και συνέργειες με Ολλανδούς φορείς και επιχειρηματίες Εναλλακτικού Τουρισμού.

Luxury Tourism & Gastronomy Workshop (Μανχάταν, 14-15 Νοεμβρίου 2022)

Το Luxury Tourism & Gastronomy Workshop, το οποίο έλαβε χώρα στο Μανχάταν, στις 14-15 Νοεμβρίου 2022, διοργανώθηκε από την ελληνική εταιρεία Tourism Media & Events, υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στη Νέα Υόρκη και του Ελληνικού Γραφείου Τουρισμού, με στόχο την προβολή ελληνικών προορισμών και επιχειρήσεων σε Αμερικανούς εκπροσώπους του Τουρισμού μέσω Β2Β συναντήσεων.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στη διάρκεια του τριημέρου της παραμονής της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κας Πέπης Μπιρλιράκη, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμο Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον διευθυντή του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά, κ. Κωνσταντίνο Χαροκόπο, με δημοσιογράφους Τουρισμού και Γαστρονομίας, με διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων και με τουριστικούς οργανισμούς της Αμερικής.

Η παρουσίαση των αστείρευτων δυνατοτήτων του Δήμου Ρεθύμνης, αλλά και όλης της Κρήτης, σε 150 παρευρισκομένους, ήταν προϊόν δουλειάς των εργαζομένων του Γραφείου Τουρισμού, ενώ το βίντεο  που συνόδευε την παρουσίαση και εισέπραξε εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια, είχε την υπογραφή της Ρεθυμνιώτισας παραγωγού, κας Μαρίτας Παπαδάκη, και του κ. Θοδωρή  Παπαδουλάκη.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, σύμβουλους ταξιδιών, τουριστικούς πράκτορες και tour operators, «ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Το ενδιαφέρον των Αμερικανών αυξάνεται προοδευτικά, και  μπορεί να υπάρξει αξιοποίησή του τώρα που μεγαλώνει και ο αριθμός των πτήσεων για την Ελλάδα, καθώς και ο προγραμματισμός της κρουαζιέρας, που ανεβαίνει κατακόρυφα από τις αντίστοιχες εταιρείες. Ο Αμερικάνος πολίτης, μέσα στην ιδιαίτερα θετική πολιτική ατμόσφαιρα που υπάρχει ανάμεσα στις χώρες μας και με την προοδευτικά αυξανόμενη προβολή των τελευταίων ετών της Ελλάδας στην Αμερική, έχει θέσει στους πρώτους στόχους του την επίσκεψη στη χώρα μας. Αναζητά μεν διακοπές σε υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχεία και βίλες, αλλά αυτό που επιθυμεί περισσότερο, είναι να δει από κοντά τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος και να γευτεί την κρητική κουζίνα που ονειρεύεται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για μικρά γκρουπ με ατζέντα ιδιαίτερων δράσεων, όπως συμμετοχή στο Καρναβάλι και γευσιγνωσίες κρητικών προϊόντων. 

Αποτέλεσμα των επαφών είναι η συνεργασία του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά με τον Δήμο μας για τη διοργάνωση υποδοχής εκπροσώπων του Τουρισμού και των ΜΜΕ στην αρχή της νέας σεζόν στο Ρέθυμνο, πλήρης προγραμματισμός παρουσιάσεων του Ρεθύμνου σε όλη την Αμερική και τον Καναδά μέσα στο 2023, καθώς και διαρκής επικοινωνία και αποστολή υλικού στον κ. Κωνσταντίνο Χαροκόπο –ο οποίος, Ρεθυμνιώτης ο ίδιος, εργάζεται πάνω σε ποικίλες μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού που μπορούν να γίνουν δεξαμενές επισκεπτών (π.χ. αμερικανικά Πανεπιστήμια, Αθλητικοί Σύλλογοι, κ.ά.)– για τις ανάγκες απευθείας προβολής εκ μέρους του.

Πρώτος μεγάλος αποδέκτης των προαναφερθέντων επαφών και συναντήσεων θα είναι το ξενοδοχείο της πόλης μας Nautilux 5* City Resort, καθώς προσέφερε τέσσερις διανυκτερεύσεις, τις οποίες, μετά από σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, κέρδισε η γνωστή Αμερικανίδα σύμβουλος Τουρισμού Πολυτελείας, κα Nancy Kay-Streiter.

Bike Friendly Forum (Θεσσαλονίκη, 19 Νοεμβρίου 2022)

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia 2022, η εταιρία ΝΑΤtour διοργάνωσε το πρώτο Forum Ποδηλατικού Τουρισμού, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη και πολυπληθούς κοινού, όπου οι Δήμοι-μέλη (Κως, Σκιάθος, Λέρος, Χίος, Αλεξανδρούπολη, Έδεσσα, Αριστοτέλης) του Δικτύου Bike Friendly Destinations (Προορισμοί Φιλικοί προς το Ποδήλατο) παρουσίασαν τις δράσεις τους.  

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, παρουσίασε τη διοργάνωση BIKE FRIENDLY DAYS που, καινοτόμα, υλοποίησε ο Δήμος Ρεθύμνης τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022 και, παράλληλα, ανέπτυξε το ιστορικό της Βιώσιμης Κινητικότητας στον Δήμο Ρεθύμνης, τη φιλοσοφία απ’ όπου ξεκίνησε η Βιώσιμη Ανάπτυξη στον τόπο, καθώς και τις δράσεις που γίνονται για την εφαρμογή της, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων Δήμων-Προορισμών Φιλικών προς το Ποδήλατο με ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.

Επιπλέον, η κα Μπιρλιράκη συνομίλησε με την κα Ζαχαράκη, ενημερώνοντάς την για τον Ποδηλατικό Τουρισμό στο Ρέθυμνο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πόλη, η οποία υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια τη Βιώσιμη Κινητικότητα και έχει επενδύσει στον Βιώσιμο Τουρισμό, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες μιας εποχής με μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα και αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε μορφή Εναλλακτικού Τουρισμού με αποτελεσματικό τρόπο, όπως αποδεικνύεται και από την πληθώρα διακρίσεων και βραβείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως προσβάσιμη πόλη με απόλυτη οδική ασφάλεια.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι, μετά το πέρας του Bike Friendly Forum, η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Τμήμα Ειδικών Μορφών Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού, επικοινώνησε με τους διοργανωτές, συγχαίροντάς τους, επισημαίνοντας ότι  η ανάπτυξη και προβολή του Ποδηλατικού Τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού και περιλαμβάνεται στο ετήσιο σχέδιο δράσης του.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Ακολουθώντας τις αντίστοιχες αποφάσεις της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ρεθύμνης, συμμετέχουμε ενεργά και στοχευμένα στις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και διοργανώσεις επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β, όντας άριστα προετοιμασμένοι για τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισης της κάθε Αγοράς, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους εκάστοτε τουριστικούς παράγοντες. Επιστρέφοντας, κάνουμε κάθε προσπάθεια να επικοινωνούμε ό,τι εισπράττουμε στους δικούς μας ανθρώπους του Τουρισμού και στους πολίτες του Ρεθύμνου, με στόχο να αξιοποιούμε νέες δυνατότητες, ιδέες και προοπτικές, να εξελισσόμαστε όλοι ως οικοδεσπότες και να ισχυροποιούμε ακόμα περισσότερο τη θέση της περιοχής μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ως έναν άριστο 12μηνο Βιώσιμο Προορισμό.»

Επόμενο σταθμό και αγορά - στόχο αποτελεί η Πολωνία, όπου ο Δήμος Ρεθύμνης θα συμμετάσχει στο Greek Tourism B2B Workshop, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2022.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News