Τα αναπτυξιακά σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για τους Κρήτες επιχειρηματίες (βίντεο)

Κρήτη
Τα αναπτυξιακά σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για τους Κρήτες επιχειρηματίες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δυναμική των κρητικών επιχειρήσεων εξήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Για τον κυρίαρχο ρόλο και τις προτάσεις της Τράπεζας Πειραιώς για τα αναπτυξιακά σχέδια των κρητικών επιχειρήσεων που θέλουν να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικά προγράμματα μέσω του ταμείου ανάκαμψης συζήτησαν σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης.

Η Τράπεζα Πειραιώς μέσα από το δίκτυο των 25 καταστημάτων που διαθέτει στο νησί, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα, στέκεται στο πλευρό, μεγάλων και μικρότερων επιχειρήσεων εξασφαλίζοντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Θα είμαστε δίπλα στο επιμελητήριο και τα 20.000 μέλη του και θέλουμε ένα συμμετέχουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην ανάπτυξη την οποία περιμένουμε τα επόμενα χρόνια, την οποία προβλέπουμε εξαιρετική», σημείωσε ο κ. Μεγάλου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης των κορυφαίων στελεχών του ομίλου Πειραιώς στην Κρήτη ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη δυναμική των Κρητικών επιχειρήσεων τόσο στον τομέα του Τουρισμού όσο και της Βιομηχανίας ο οποίος καταγράφει μάλιστα δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης με κύκλο εργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Είμαστε χαρούμενοι που οι περισσότερες από αυτές είναι πελάτες μας και θέλουμε να είμαστε μαζί τους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχουμε πει ότι εμείς θα πηγαίνουμε όπου πηγαίνουν οι πελάτες μας και αυτό κάνουμε. Και με χρηματοδοτικά προϊόντα και μαζί με το  recovery and resilience  fund. Το οποίο δημιουργεί μεγάλη αξία για τις επιχειρήσεις λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειάς και γενικότερα στη βιομηχανία στην οποία είμαστε ιδιαίτερα δραστήριοι.» 

Το Ταμείο Ανάκαμψης παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και η τράπεζα Πειραιώς, ως βασικός πυλώνας της, διαθέτει εξειδικευμένα προγράμματα τα οποία καλύπτουν ευρύτερους τομείς όπως της αγροτικής οικονομίας, ο βιομηχανικός και ξενοδοχειακός τομέας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμός

«Βλέπουμε κλάδους όπως οι ΑΠΕ, γενικότερα η βιομηχανία, το Digital Business και γενικότερα τη δημιουργία αξίας λόγω του χαμηλότερου κόστους που επιτυγχάνεται με τη χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης και ο βιομηχανικός τομέας. Και ο ξενοδοχειακός τομέας αλλά και άλλοι τομείς βιομηχανικοί ωφελούνται εφόσον χρησιμοποιήσουν τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης. Είναι μια πολύ σημαντική εργασία την οποία κάνουν οι τράπεζες και στη Τράπεζα Πειραιώς είμαστε ιδιαίτερα προσηλωμένοι στο να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τη μετάβαση στην πράσινη  οικονομία.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναλυτικά η ομιλία του Διευθύνων Σύμβουλου της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστου Μεγάλου:

«Συναντιόμαστε στο Ηράκλειο Κρήτης  με τον κύριο Αλιφιεράκη και τα στελέχη του Επιμελητηρίου, τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς για να συζητήσουμε τη μεγάλη συμμετοχή που έχει η Τράπεζα Πειραιώς στην οικονομία της Κρήτης, τη χρηματοδότηση που κάνουμε και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και τώρα και στο μέλλον σε όλη τη βιομηχανία της Κρήτης. Είτε είναι μεγάλες βιομηχανικές εταιρίες, είτε είναι μικρομεσαίες, είτε αυτό που λέμε μικρές επιχειρήσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει 25 καταστήματα στην Κρήτη και είναι ένα από τα από τα μεγαλύτερα δίκτυα που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε η τράπεζα που έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή στην οικονομία και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε στα επόμενα χρόνια.

Θα είμαστε δίπλα στο επιμελητήριο και τα 20.000 μέλη του και θέλουμε ένα συμμετέχουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην ανάπτυξη την οποία περιμένουμε τα επόμενα χρόνια, την οποία προβλέπουμε εξαιρετική.

Είμαστε χαρούμενοι που οι περισσότερες από αυτές είναι πελάτες μας και θέλουμε να είμαστε μαζί τους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχουμε πει ότι εμείς θα πηγαίνουμε όπου πηγαίνουν οι πελάτες μας και αυτό κάνουμε. Και με χρηματοδοτικά προϊόντα και μαζί με το  recovery and resilience  fund. Το οποίο δημιουργεί μεγάλη αξία για τις επιχειρήσεις λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειάς και γενικότερα στη βιομηχανία στην οποία είμαστε ιδιαίτερα δραστήριοι.

Το Ταμείο Ανάκαμψης παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο μαζί με τις τράπεζες στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Βλέπουμε κλάδους όπως οι ΑΠΕ, γενικότερα η βιομηχανία, το Digital Business και γενικότερα τη δημιουργία αξίας λόγω του χαμηλότερου κόστους που επιτυγχάνεται με τη χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης και ο βιομηχανικός τομέας. Και ο ξενοδοχειακός τομέας αλλά και άλλοι τομείς βιομηχανικοί ωφελούνται εφόσον χρησιμοποιήσουν τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης.

Ξεκινάμε και με την αγροτική οικονομία(agro industry) ο ξενοδοχειακός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και βέβαια μετά η πράσινη μετάβαση και όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται για τη χρηματοδότηση που γίνεται για τη χρηματοδότηση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός… όλοι αυτοί οι τομείς χρηματοδοτούνται από το Ταμεία ανάκαμψης και βέβαιά με την αρωγή και έχοντας αναλύσει τη πιστοληπτική ικανότητα των πιστούχων τραπεζικά. Είναι μια πολύ σημαντική εργασία την οποία κάνουν οι τράπεζες και στη Τράπεζα Πειραιώς είμαστε ιδιαίτερα προσηλωμένοι στο να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τη μετάβαση στην πράσινη  οικονομία.»

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News