ΤΕΒΑ: «Αγώνας δρόμου» για την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
ΤΕΒΑ: «Αγώνας δρόμου» για την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απάντησε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στην επίκαιρη ερώτηση του Ηρακλειώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Ηγουμενίδη

Να αλλάξει το θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο εντός του οποίου φαίνεται ότι πλήττονται χιλιάδες άπορες οικογένειες και στην Κρήτη, ζήτησε από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή.

Με αφορμή τους 8,5 χιλιάδες δικαιούοχυς του ΤΕΒΑ στην Κρήτη που επί ένα περίπου χρόνο δεν έχουν λάβει τα τρόφιμα που δικαιούνταν λόγω δικαστικής διαμάχης μεταξύ μειοδοτών, ο κ. Ηγουμενίδης ανέφερε ότι μια λύση όχι με απευθείας διάθεση τροφίμων, αλλά με voucher ή προπληρωμένες κάρτες, η πιθανότητα τέτοιων εμπλοκών που αφήνουν χωρίς στήριξη άπορες οικογένειες, θα ήταν περιορισμένη.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι ενόσω βρίσκεται στον αέρα διαγωνισμός δεν είναι εφικτό η διανομή να γίνει με άλλο τρόπο, διευκρινίζοντας ότι ως κράτος δικαίου η Ελλάδα δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα της ένστασης ως ένδικο μέσο, από κανέναν μειοδότη του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι στην Κρήτη, γίνεται προσπάθεια μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκησε η δικαστική διαμάχη η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, να λάβουν μια πρώτη ενίσχυση με μια ενισχυμένη διανομή τροφίμων μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου και μια δεύτερη πριν από τις γιορτές, με στελέχη πάντως της Περιφέρειας Κρήτης να εξηγούν ότι μια πρόβλεψη του θεσμικού πλαισίου είναι απαραίτητη για τη θωράκιση των ανθρώπων που βρέθηκαν εκτός οποιαδήποτε στήριξης τους δύσκολους μήνες που έχουν προηγηθεί και που η ακρίβεια τους βάζει σε ακόμη περισσότερες περιπέτειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News