Παραμένει σε καταστολή με ενδοεγκεφαλικό οίδημα η 21χρονη Έμμα - Το ραντεβού στην Καμάρα και η κατάθεση του οδηγού

Κρήτη
Παραμένει σε καταστολή με ενδοεγκεφαλικό οίδημα η 21χρονη Έμμα - Το ραντεβού στην Καμάρα και η κατάθεση του οδηγού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του neakriti.gr, η κατάσταση της υγείας της παραμένει πολύ σοβαρή, καθόσον εκτός από τα πολλαπλά κατάγματα στο σώμα, έχει ενδοεγκεφαλικό οίδημα και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη - Προκαλεί ο οδηγός: «Αν περνούσε από διάβαση, δεν θα είχε συμβεί τίποτα»

Συγκλονισμένη παραμένει η Κρήτη από το τραγικό τροχαίο με εγκατάλειψη το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Η 21χρονη Έμμα από τα Χανιά παραμένει διασωληνωμένη και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη,  ενώ ο δράστης παραδόθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα στις Αρχές. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του neakriti.gr, η κατάσταση της υγείας της παραμένει πολύ κρίσιμη, καθόσον εκτός από τα πολλαπλά κατάγματα στο σώμα, έχει ενδοεγκεφαλικό οίδημα, και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.

Την 21χρονη φοιτήτρια Κτηνιατρικής παρέσυρε κι εγκατάλειψε ο 26χρονος οδηγός αλβανικής καταγωγής τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11), στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, τις Καμάρες.  Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, όταν στη 1:20 τα ξημερώματα, η 21χρονη προσπάθησε να περάσει τον δρόμο. Ο 26χρονος παρέσυρε την άτυχη κοπέλα, την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα και μετά από δύο 24ωρα παραδόθηκε στις Αρχές. Προηγήθηκε η ταυτοποίηση του οχήματος από τις αστυνομικές αρχές και του ιδιοκτήτη του, ο οποίος είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητο στον 26χρονο αλλοδαπό.

//--> //-->

Του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητο την κοπέλα, μετά δυο παρκαρισμένα οχήματα, και στη συνέχεια έκανε όπισθεν για να κάνει αναστροφή και πάτησε ξανά την κοπέλα, όπου και έφυγε, αφήνοντάς την αβοήθητη.

«Αν περνούσε από διάβαση, δεν θα είχε συμβεί τίποτα»

«Αν περνούσε από διάβαση, δεν θα είχε συμβεί τίποτα», υποστήριξε ο οδηγός στις Αρχές για το ατύχημα. Του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και τέθηκε υπό κράτηση, καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, για σχεδόν τρεις ώρες κατά την κατάθεση στους αστυνομικούς για όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης, «είμαι συντετριμενος και προέχει η κατάσταση της υγείας του θύματος», ενώ προσπαθώντας να δικαιολογηθει ανέφερε ότι «σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, θέλω να πω ότι, αν δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, τίποτα δυσάρεστο δε θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση πεζών». Επιπλέον, τόνισε ότι «έφυγα από το σημείο καθώς φοβήθηκα επειδή δεν έχω άδεια παραμονής στην Ελλάδα».

Δεν είχε νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα και για αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής που ομολόγησε ότι ήταν αυτός που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 26χρονου, ενώ για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Ο αλβανικής καταγωγής οδηγός κατηγορείται - σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας - για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Η 21χρονη Έμμα γύρισε για το σκυλάκι της

Η νεαρή φοιτήτρια έφτασε βραδινές ώρες στη Θεσσαλονίκη από τα Χανιά για να δει το αγαπημένο της σκυλάκι που αρρώστησε και νοσηλευόταν σε κτηνιατρική κλινική. Στη συνέχεια έδωσε ραντεβού με τη φίλη της στην Καμάρα, όπως είπε η μητέρα της: «Είχε μιλήσει με τη φίλη της. Η φίλη της την περίμενε και μετά επειδή καθυστερούσε πήρε τηλέφωνο και της είπε ένας από τους ανθρώπους ότι ήταν στο ατύχημα».

Η Έμμα εξακολουθεί να δίνει τη δική της μάχη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η μητέρα της ελπίζει σε ένα θαύμα. «Ήταν ένα παιδί πανέμορφο και μέσα και έξω. Το όνειρο της ήταν να έρθει κτηνίατρος. Από το Γυμνάσιο ήθελε μόνο αυτό. Ήθελε μόνο κτηνιατρική και τίποτε άλλο έδωσε και πέρασε δεύτερη», αναφέρει.

«Το παιδί μου δε γίνεται όπως πριν -Ακόμη και να τον σκοτώσω με τα χέρια, πάλι το ίδιο θα έκανε»

Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη έφτασαν οι γονείς της 21 χρονης που διαμένουν στα Χανιά της Κρήτης. «Το κοριτσάκι μου ήταν στην αγκαλιά της οικογένειάς της μέχρι τις 11 το βράδυ και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον χάρο», αναφέρει στο protothema.gr, η μητέρα της 21χρονης κοπέλας. «Το όνειρό της ήταν μετά τις πανελλήνιες να σπουδάσει στην Κτηνιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτι το οποίο και κατάφερε, μετά από μεγάλο πείσμα. Το παιδί είναι ένα πανέμορφο πλάσμα μέσα και έξω, η χαρά της ζωής πραγματικά. Ήταν το όνειρό της η Κτηνιατρική. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει, ελπίζουμε σε ένα θαύμα», σημείωσε η μητέρα της 21χρονης., στο ThessToday.gr ότι. Όπως επισημαίνει η ίδια, «το παιδί μου δε γίνεται όπως πριν» συμπληρώνοντας ότι «και να σταματούσε (σ.σ. ο οδηγός) πάλι το ίδιο θα έκανε. Ακόμη και αν τον βρουν και να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια, πάλι το ίδιο θα έκανε, δεν έχει σημασία».

«Ελπίζουμε σε ένα θαύμα», αναφέρει η θεία της 21χρονης

Στο protothema.gr μίλησε και η θεία της 21χρονης κοπέλας, η οποία ανέφερε πως η Έμμα έφυγε από τα Χανιά με την τελευταία πτήση για Θεσσαλονίκη, έφτασε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία και είχε σκοπό να συναντήσει κάποιες φίλες της. «Αυτή ήταν η διαδρομή που ακολούθησε, μόλις επέστρεψε από τα Χανιά. Δεν ήθελε να πάρει το αυτοκίνητό της στη Θεσσαλονίκη, να οδηγάει σε μια ξένη πόλη και να ανησυχούμε. Δεν έπινε, δεν ήθελε να ζει τη ζωή της στα άκρα και ήθελε να είναι ασφαλής. Πλέον ελπίζουμε σε ένα θαύμα για τη ζωή της», τονίζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News