Ηγουμενίδης: «Στην τσακισμένη με ηλεκτρικό πριόνι πόρτα της κας Κολοβού καθρεφτίζεται η εκδικητική μανία της Κυβέρνησης»

Κρήτη
Ηγουμενίδης: «Στην τσακισμένη με ηλεκτρικό πριόνι πόρτα της κας Κολοβού καθρεφτίζεται η εκδικητική μανία της Κυβέρνησης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου στη Βουλή για την κοινωνική αναλγησία της Κυβέρνησης μέσα από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Δριμεία επίθεση στην πολιτική της Κυβέρνησης και στο ανάλγητο κοινωνικό της πρόσωπο εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης επέκρινε σε όλους τους τόνους την προσπάθεια κατάσχεσης της οικίας της δημοσιογράφου κας Κολοβού και την εικόνα της παραβιασμένης με ηλεκτρικό πριόνι πόρτας: «Στην πόρτα του σπιτιού της συνταξιούχου δημοσιογράφου τσακίστηκε και το τελευταίο ίχνος αξιακού φορτίου που προσπαθούσε να διατηρήσει η συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτή την εικόνα που προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία συνοψίζεται η εκδικητική μανία, η κοινωνική αναλγησία όλου του οικονομικού συστήματος που διαχρονικά στηρίζει την Δεξιά και που πλέον χωρίς κανένα πρόσχημα, κανένα δισταγμό επιχειρεί να εξουδετερώσει κομμάτια της κοινωνίας μας», είπε ο βουλευτής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης στάθηκε ιδιαίτερα και στον εμπαιγμό από πλευράς του Υπουργού Εργασίας στο θέμα των συντάξεων, στην κατάργηση της 13ης σύνταξης και της στέρησης από 1.200.000 συνταξιούχων των αναδρομικών που δικαιούνταν, ενώ τον κάλεσε και προσωπικά να επισκεφθούν από κοινού τον αποψιλωμένο ΕΦΚΑ Ηρακλείου που έχει εγκαταλειφθεί: «Όσο για το περίφημο «ένα κλικ» που χρειάζεται για την απονομή της σύνταξης, ας πάει ο κ. Χατζηδάκης στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου να το πει στους ελάχιστους υπαλλήλους που προσπαθούν σε μια αποψιλωμένη υπηρεσία να εξυπηρετήσουν τις χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στη διάταξη του νομοσχεδίου για τις αποζημιώσεις μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη: «Είναι προφανές ότι δύο μήνες μετά είναι καθυστερημένα και ανεπαρκή όσα προβλέπονται. Ακόμη να αποζημιωθούν από την Κυβέρνηση για τις πλημμύρες του 2020 οι  πληγέντες σε Χερσόνησο, Μάλια, Γούρνες και Ανάληψη Νομού Ηρακλείου», όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου, ενώ επίσης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής και έγγραφο της Ελληνικής Εταιρείας της Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος που ζητά την απόσυρση-τροποποίηση άρθρου του νομοσχεδίου.

Συνολικά για το νομοσχέδιο ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι ειρωνεύεται την πλειοψηφία της Κοινωνίας: «το σχέδιο νόμου που συζητάμε, αν και στον τίτλο του: «… ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» φαίνεται να ειρωνεύεται την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, δεν μας εκπλήσσει! Είναι εικόνα και ομοίωση της πολιτικής της Δεξιάς, απολύτως εναρμονισμένο στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News