Ντοκουμέντο από μετανάστες: Μανάδες, μωρά και άνδρες στη βροχή - Ζητούν να πάνε Ιταλία μέσω βίντεο που έστειλαν στο neakriti.gr

Κρήτη
Ντοκουμέντο από μετανάστες: Μανάδες, μωρά και άνδρες στη βροχή - Ζητούν να πάνε Ιταλία μέσω βίντεο που έστειλαν στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ουρά με τις καιρικές συνθήκες να τους μαστιγώνουν και τα μωρά στις αγκαλιές των μανάδων

Ένα σοκαριστικό βίντεο από τους ίδιους τους μετανάστες έφτασε μέσω social media  στο neakriti.gr που καταγράφει την ταλαιπωρία τους στην προβλήτα της Παλαιόχωρας όπου βγήκε η μεγαλύτερη «καραβιά» ανθρώπων που αναζητούν την τύχη τους. Στην ουρά με τις καιρικές συνθήκες να τους μαστιγώνουν και τα μωρά στις αγκαλιές των μανάδων. Οι άνδρες διαμαρτύρονται προφανώς σε αυτό το βίντεο.

«Εμείς τώρα είμαστε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Mας κατέβασαν από τη βάρκα και μας περικύκλωσαν και δεν μας ακούνε και δεν μας βοηθάει κανείς! Εμείς ζητάμε τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό να μας βοηθήσει και να μας σώσει , εμείς θέλουμε να πάμε στην Ιταλία και αυτοί αρνούνται. Μαζί μας είναι οικογένειες και παιδιά! Αυτή είναι η βάρκα που μας έφερε εδώ και κανείς δεν θέλει να μας βοηθήσει, εδώ είναι τα παιδιά της howrat και τα παιδιά της ντάραα) δύο πόλεις εκεί στη Συρία» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο βίντεο ντοκουμέντο που απέστειλαν στο neakriti.gr για να καταδείξουν τις συνθήκες οι οποίες είναι άθλιες!

Άνδρες με τα λιγοστά υπάρχοντα τους παραμάσχαλα, γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά και άλλες κρατώντας τα από το χέρι, περπατούσαν δίχως να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα, αδιαφορώντας για τα κύματα που τους έλουζαν.

Η κατάσταση της υγείας πολλών μεταναστών είναι επιβαρυμένη εξ αιτίας του πολυήμερου ταξιδιού, της εξάντλησης και του κρύου.

Ένας 15χρονος με σακχαρώδη διαβήτη που παρελήφθη από την πρώτη στιγμή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, χθες διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται καθώς η κατάσταση του επιδεινώθηκε.  Δύο ακόμη μετανάστες χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο Χανίων για νοσηλεία ενώ μια έγκυος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καντάνου. Υπενθυμίζεται ότι 483, από τη Συρία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν, διασώθηκαν 10 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιόχωρας όπου έμεινε ακυβέρνητο το σκάφος που τους μετέφερε, μετά από μια γιγαντιαία επιχείρηση του λιμενικού σώματος, με τη συνδρομή παραπλέοντων σκαφών , της φρεγάτας Κανάρης του Πολεμικού Ναυτικού και ψαράδων της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News